Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη

Η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη
Η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη FACEBOOK

Η αξιολογή ηθοποιός Άννυ Πασπάτη έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη. Λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο της.

Μία από τις πιο ευγενικές παρουσίες του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου, η Άννυ Πασπάτη, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη.

Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία “Αγάπησα και πόνεσα”. Ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα στο θέατρο όπου συνεργάστηκε τόσο με το Εθνικό Θέατρο όσο και με ελεύθερους θιάσους. Αξιόλογη είναι και η πορεία της στην τηλεόραση. Από το 1965 έως το 1994 έλαβε μέρος σε 78 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Μακροχρόνια και στενή υπήρξε η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο λαμβάνοντας μέρος, από το 1965 έως το 1994, σε 78 παραστάσεις του μεταξύ των οποίων και οι τραγωδίες «Τρωάδες», «Εκάβη», «Ηλέκτρα», «Επτά επί Θήβας» αλλά και τα θεατρικά έργα «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», «Δωδέκατη Νύχτα»,κ.α.Παράλληλα όμως έκανε σημαντικές συνεργασίες και με ελεύθερους θιάσους.  

Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση στο Facebook.

Φιλμογραφία

Αδέξιος εραστής (1985)[Άννα]

Τα πρόσωπα του Θεού (1985)[Μαρκέλλα Ροδίτη]

Χωρίς μάρτυρες (1983)[Παυλίνα Αποστόλου]

Τελευταίος διάλογος (1982)

Ανατολική περιφέρεια (1979)

Εν ονόματι του νόμου (1970)[Μις Λιάσκα]

Ένα αστείο κορίτσι (1970)

Ο Νταβέλης (1969)

Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε(1968)[Αφροδίτη Παντελίδη]

Χαϊδω (1967)[Χάίδω]

Σκλάβοι της μοίρας (1966)

Με πόνο και με δάκρυα (1965)

Αμφιβολίες (1964)

Σχολή για σωφερίνες (1964)

Αγάπησα και πόνεσα (1963)


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θέατρο
SHARE:

24Media Network