Βιασμός 24χρονης: Εξελίξεις μετά τη νέα κατάθεση – Αποδεικτικά SMS και δυσαρέσκεια για τις εξετάσεις

Βιασμός 24χρονης: Εξελίξεις μετά τη νέα κατάθεση – Αποδεικτικά SMS και δυσαρέσκεια για τις εξετάσεις
Η 24χρονη μετά τη νέα κατάθεσή της InTime

Ντόμινο εξελίξεων στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα μετά και τη νέα κατάθεση της 24χρονης. Μηνύματα και άλλα στοιχεία από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη, αλλά όχι τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, μέσα σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης.

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα, ακολουθεί πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης και μάλιστα ραγδαία μετά και τη νέα κατάθεση της Γεωργίας το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η 24χρονη κατέθετε για πάνω από 1,5 ώρα στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, προσκομίζοντας στοιχεία που αναμένεται να βοηθήσουν στις έρευνες της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η Γεωργία δεν άλλαξε την αρχική κατάθεσή της στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ προσκόμισε SMS και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα διευκολύνουν την έρευνα.

Όπως είπε ο κ. Ζιώγας πρόκειται για “μηνύματα και κλήσεις τυπωμένα που επιβεβαιώνουν τις κινήσεις και την αλήθεια των λεγομένων της για το βράδυ του καταγγελλόμενου βιασμού της. Όλα αυτά είναι ένα στοιχείο ότι η Γεωργία δεν πέφτει σε αντιφάσεις σχετικά με όσα είπε και οι καταθέσεις της όλες κρίνονται ειλικρινείς”.

Παράλληλα, στο Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκε χθες και ο εργοδότης της 24χρονης ο οποίος κατέθετε ενώπιον της ανακρίτριας για περίπου δύο ώρες. Μάλιστα, όπως αναφέρει το thesstoday, ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που ήρθε σε επαφή με την 24χρονη μετά το μοιραίο βράδυ.

Αντιθέτως, ο φίλος του επιχειρηματία που έχει επίσης κληθεί, αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα, όπως και η 17χρονη φίλη της κοπέλας, που τη συνόδευσε εκείνο το βράδυ στο πάρτι.

Δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων – “Κάτι δεν πάει καλά”

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ερωτηματικά αλλά και δυσαρέσκεια εκφράζονται από την πλευρά της 24χρονης σχετικά με την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων ώστε να διακριβωθεί αν της χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες που έκαμψαν τις αντιστάσεις της.

Σύμφωνα με το GRTimes, ο δικηγόρος της σχολίασε την αργοπορία των εξετάσεων που παίζουν καθοριστικό ρόλο “Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Κάτι καθυστερεί. Ωστόσο θεωρώ πως όταν τις έχουμε στα χέρια μας, θα επιβεβαιώσουν την ιατροδικαστική εξέταση. Το αναφέραμε στην ανακρίτρια και δεσμεύτηκε πως θα πιέσει και προς αυτήν την κατεύθυνση”, ενώ πρόσθεσε πως όλη η Ελλάδα περιμένει τα αποτελέσματα καθώς “θα ανοίξει ο δρόμος για την μεταβολή της κατηγορίας και οι ένοχοι θα οδηγηθούν γρήγορα στην φυλακή”, είπε ο κ. Ζιώγας.

Ερωτώμενος γιατί δεν έγιναν εξετάσεις αίματος, ο κ. Ζιώγας υπογράμμισε πως κατά την άποψή του θα έπρεπε να παρθεί αίμα, κάτι το οποίο δεν συνέβη. “Θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα αυτά, αλλά θα τα δούμε στην πορεία. Πιστεύω πως δεν θα «βλάψουν» τα αποτελέσματα που αναμένεται να επιβεβαιώσουν την ιατροδικαστική έκθεση“.

Από την πλευρά του, αιχμές άφησε και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, λέγοντας: “Ο μεγαλύτερος εχθρός αυτών των υποθέσεων είναι ο χρόνος. Συνεπώς πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διερεύνηση αυτού του περιστατικού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να βγουν οι εντολές για τις κατάλληλες εξετάσεις, τοξικολογικές, ιατροδικαστικές και η λήψη ιστολογικών υλικών. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα εντός του πρώτου 24ώρου. Όσο περνάνε οι ώρες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να βρούμε στοιχεία ώστε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα“.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την υπόθεση της 24χρονης είπε οτι κάποια πράγματα δικαιολογούνται, κάποια όχι και ανέφερε οτι οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες λειτουργούν με ρυθμούς Δημοσίου, δηλαδή όχι σαββατοκύριακα και απογεύματα και πρέπει να κληθούν επειγόντως για να εξετάσουν κάποιο περιστατικό.

Κατασχέθηκαν τα κινητά των τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση

Την ίδια ώρα, κατασχέθηκαν χθες από τα σπίτια τους στην Αθήνα τα κινητά των τριών φίλων που εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας και τα είχαν μαζί τους την Πρωτοχρονιά και τα στέλνουν στην ανακρίτρια στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δυο δήλωσαν στην αστυνομία άγνοια για το περιστατικό της καταγγελίας της 24χρονης περί βιασμού, ενώ ο άλλος, ο 27χρονος που είπε ότι η ερωτική πράξη έγινε με τη συναίνεσή της, έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Κατέθεσε και ο Μάνος Παπαδόπουλος

Παράλληλα, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκε και ο Μάνος Παπαδόπουλος, ένας εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης.

Είναι το πρόσωπο που κάλεσε την Γεωργία Μπίκα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτυ στο πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προσήγαγαν τον νεαρό προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση, ειδικά για το σκέλος που αφορά το υπό διερεύνηση ερώτημα για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής για προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με το thesstoday και όπως μετέφερε ο δικηγόρος του Χρήστος Δερδεμέζης, “ο 33χρονος δεν έχει αυτή τη στιγμή την ιδιότητα του κατηγορούμενου, ή του υπόπτου, ή του συλληφθέντος, ήρθε απλώς να καταθέσει”. Ανέφερε μάλιστα ότι ο 33χρονος παρέδωσε στην ΕΛΑΣ τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή αλλά και το κινητό του, ενώ μάλιστα ο δικηγόρος του επισήμανε ότι η πρόθεση του 33χρονου ήταν να παραδώσει μόνος του τα προσωπικά του αντικείμενα, με στόχο να προχωρήσει η έρευνα της ΕΛΑΣ. «Δεν έχει κάτι να κρύψει», δήλωσε ο δικηγόρος.

Βιασμός 24χρονης: Τι είχε καταγγείλει στις αρχές

Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει στις αρχές η 24χρονη, το βράδυ εκείνο είχε προσκληθεί σε πάρτι από έναν φίλο της που τον γνώριζε ως μετρ σε καφετέρια της Θεσσαλονίκης που σύχναζε και ο οποίος όπως φαίνεται διοργανώνει ή συμμετέχει στην διοργάνωση τέτοιου είδους πάρτι πριβέ.

Η κοπέλα είχε πάει εκεί μετά από την αρχική της έξοδο σε καφετέρια με μια 17χρονη φίλη της, ανέβηκε στην σουίτα που γινόταν το πάρτι και κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία και αποφάσισαν να φύγουν. Καθώς στο μεταξύ δεν αισθανόταν καλά και δεν έβρισκε το αυτοκίνητό της, την κάλεσε πίσω στο τηλέφωνο ο ίδιος “φίλος” της και της είπε να επιστρέψει και πως θα την βοηθούσε εκείνος.

Με την σειρά της η κοπέλα επέστρεψε μόνη και αδυνατώντας να κάνει οτιδήποτε άλλο, έκλεισε στο ξενοδοχείο ένα δωμάτιο με σκοπό να διανυκτερεύσει εκεί λόγω της κατάστασής της.

Στο ασανσέρ συνάντησε τρεις νεαρούς που συμμετείχαν στο πάρτι, την οδήγησαν σε ένα άλλο δωμάτιο και όχι στο δικό της όπως επίμονα τους ζητούσε να την βοηθήσουν και εκεί έχασε τις αισθήσεις της. Το πρωί ξύπνησε στο δωμάτιο αυτό, ανακαλύπτοντας πως είχε πέσει θύμα βιασμού ενώ θυμόταν την σκηνή που ένας εκ των εμπλεκομένων βρέθηκε πάνω της.

Όταν η κοπέλα συνέθεσε τις εικόνες που είδε στο δωμάτιο όταν ξύπνησε, τα ευρήματα κλπ. και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί σε βάρος της και προχώρησε σε σχετική καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Βιασμός 24χρονης: Προχωρούν οι έρευνες για κύκλωμα – Νέες καταγγελίες από τον Ηλία Γκιώνη

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης για το οποίο έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αφορά στο ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας που εκμεταλλεύεται νεαρές κοπέλες και τις προωθεί σε τέτοια πάρτι.

Αυτή η υπόθεση έχει χρεωθεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είναι ξεχωριστή έρευνα από αυτή του βιασμού και παραμένει σε αρχικό στάδιο και στην λήψη καταθέσεων για να σχηματιστεί μία εικόνα των όσων προηγήθηκαν.

Χθες μάλιστα, σε νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις προχώρησε ο ακτιβιστής Ηλία Γκιώνη σχετικά με το κύκλωμα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Κύπρου που ερευνούν οι αρχές.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, στο κύκλωμα εμπλέκονται μέχρι και Κύπριοι πολιτικοί σε κυκλώματα εμπορίας και παιδικής πορνογραφίας.

Ο ακτιβιστής φιλοξενήθηκε στο Μεσημέρι και Κάτι όπου ανέφερε ότι οι Αστυνομικές Αρχές της Κύπρου τον ενημέρωσαν ότι μόνο χθες τoν αναζήτησαν και δεν τον βρήκαν. «Θα αποστείλω με email όλα τα στοιχεία που έχω συλλέξει», όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι έχει ονόματα στην ερεύνα του για άτομα που εμπλέκονται στο πραξικόπημα, αλλά για εμπλοκή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. «Υπάρχει άνθρωπος που εμπλέκεται σε σκάνδαλο του Al Jazeera ο οποίος συγκαλύφθηκε».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι υπάρχουν γραφεία πορνογραφικής εταιρείας στην Κύπρο όπου συνδέονται με το Ντουμπάι και γνωστά άτομα ήρθαν σε επαφή με ανήλικα «Είμαστε πολύ κοντά να πιάσουμε επ αυτοφώρω τους εγκληματίες», δήλωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει οικογένεια στην Κύπρο η οποία είναι η ίδια με γνωστή οικογένεια στην Ελλάδα και έχουν δικούς τους ανθρώπους στο πολιτικό σύστημα. Διευκρίνισε ότι υπάρχουν κοπέλες οι οποίες έχουν στοιχεία και σιγά σιγά δίνουν τα στοιχεία.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, υπάρχουν και εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες στο κύκλωμα. «Είναι ένας τεράστιος ιός που εξαπλώνεται και πάει παντού. Δημοσιογράφοι που δίνουν στοιχεία» ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για άτομα γνωστά στην κυπριακή κοινωνία εμπλέκονται στην παιδική πορνογραφία. «Ο κόσμος της Κύπρου με στηρίζει και φοβάται για όλα αυτά. «Οι κύπριοι πολίτες δεν θέλουν τη διαφθορά στη χώρα τους», είπε.

Διευκρίνισε ότι έχει οπτικό υλικό για τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών. «Μέσα στη μέρα θα στείλω τα στοιχεία στις Κυπριακές αρχές», ανέφερε. Επεσήμανε ότι είναι διαθέσιμος να ταξιδέψει στην Κύπρο για να καταθέσει.

«Τα ονόματα από την Κύπρο είναι συγκεκριμένα, σταθερά και επαναλαμβανόμενα». Εξήγησε ότι έχει καταγεγραμμένα τρία ονόματα που αφορούν διάφορους χώρους της Κύπρου».

Τέλος, ανέφερε ότι γνωρίζει τι συμβαίνει στην Κύπρο και πού πρέπει να ψάξει για να βρει την αλήθεια, ενώ για μια ακόμη φορά είπε ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα