Αγ. Βαρβάρα: Η 15χρονη είχε προσπαθήσει άλλες δύο φορές να σκοτώσει τη μητέρα της

Αγ. Βαρβάρα: Η 15χρονη είχε προσπαθήσει άλλες δύο φορές να σκοτώσει τη μητέρα της
Περιπολικό της αστυνομίας Eurokinissi

Δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος της 15χρονης και του 17χρονου Ρουμάνου φίλου της ενώ αναζητείται και ένας 16χρονος Έλληνας που τους βοήθησε στην διάπραξη του ειδεχθούς εγκλήματος.

Στα αστυνομικά χρονικά της χώρας θα μείνει το έγκλημα που διέπραξε η 15χρονη με την βοήθεια δύο ακόμη ανήλικων φίλων της σε βάρος της ίδιας της μητέρας που πάσχιζε να την μεγαλώσει, όχι μόνο για την αγριότητα που επέδειξαν αλλά και για την προμελέτη και την εμμονή που είχαν τον τελευταίο μήνα ώστε να καταφέρουν να την σκοτώσουν.

Πρόκειται για μία περίπτωση που εγκληματολογικά οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής κατατάσσουν σε μία από τις πλέον ξεκάθαρες υποθέσεις που το κακό, η κακουργηματική λογική και φαντασία παίρνουν σάρκα και οστά ακόμα και μάλιστα από τρεις ανήλικους δράστες.

Ο πατέρας της 15χρονης είχε πεθάνει πριν περίπου έναν χρόνο και από τότε πάσχιζε η 50χρονη μητέρα της να την μεγαλώσει, εργαζόμενη περιστασιακά και ως καθαρίστρια κυρίως στη γειτονιά, πάσχιζε όμως και να επιβληθεί στην έφηβη κόρη της που έμπλεξε κυριολεκτικά με κακές παρέες και μέρα με την ημέρα έχανε όλο και περισσότερο τον έλεγχο μαζί της.

Για να μπορέσει να την ζήσει αναγκάστηκε η 50χρονη να πουλήσει το πατρικό τους σπίτι και αυτό έπαιξε ακόμα έναν ρόλο προστριβής στο σπίτι αλλά και γνώσης ότι πιθανόν κάπου να έκρυβε χρήματα, γνώση που χρησιμοποιήθηκε για το ενδιαφέρον που έδειξε ο 17χρονος Ρουμάνος σύντροφός της και αργότερα ο στρατολογημένος 16χρονος Έλληνας φίλος του.

Μάλιστα, το τελευταίο 6μηνο η 15χρονη είχε επιβάλει στην μητέρα της την φιλοξενία μέσα στο σπίτι τους, του 17χρονου συντρόφου της, κάτι που είχε προκαλέσει την οργή μεν της μητέρας της, την αδυναμία όμως στο να της επιβληθεί.

Ο 17χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για περιπτώσεις κλοπών. Περίπου μία εβδομάδα πριν την δολοφονία της μητέρας της, η 15χρονη που μελετούσε καιρό πως να την σκοτώσει, μαζί με τον σύντροφό της, αποπειράθηκαν να την δολοφονήσουν ρίχνοντάς της χάπια, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν. Στη συνέχεια το ζευγάρι των ανηλίκων σκέφτηκαν να προμηθευτούν δηλητήριο για την σκοτώσουν, όμως δεν το κατάφεραν ούτε μέσω διαδικτύου ούτε μέσω απευθείας πώλησης από κατάστημα, εξαιτίας των στοιχείων που ζητούσαν οι εταιρείες για να το προμηθεύσουν.

Τελικά, αποφάσισαν πως ο πιο πρόσφορος τρόπος θα ήταν να γίνει απευθείας η δολοφονία της με την στρατολόγηση ενός δολοφόνου και για τον σκοπό αυτό απευθύνθηκε ο 17χρονος Ρουμάνος σε έναν 16χρονο Έλληνα φίλο του που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παράνομη οπλοκατοχή και τον έπεισαν πως αν την σκότωνε θα του έδιναν ένα καλό μερτικό από τα χρήματα που θα έβρισκαν.

Τα ξημερώματα της προηγούμενης Πέμπτης 5 Νοεμβρίου και αφού περίμεναν την άτυχη 50χρονη να κοιμηθεί πρώτα, κατόπιν συνεννόησης, ο 17χρονος άνοιξε την πόρτα του ισόγειου διαμερίσματος στην Αγία Βαρβάρα, στον 16χρονο, όρμησαν στο υπνοδωμάτιο της άτυχης γυναίκας την ώρα που κοιμόταν και αφού την αιφνιδίασαν, σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο 17χρονος Ρουμάνος, εκείνος της κρατούσε τα χέρια και την έδεσε με ζώνες χειροπόδαρα και της έβαλε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο και ο 16χρονος φίλος του την μαχαίρωνε με ένα στιλέτο, στον λαιμό, στο σαγόνι και στην ωμοπλάτη. Μάλιστα, ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία- νεκροτομή στο θύμα, περιέγραψε πως ήταν τόσες πολλές οι μαχαιριές που δέχτηκε η γυναίκα, που στο τέλος αδυνατούσε να της μετρήσεις, τις περιγράφει ως δεκάδες και σίγουρα περισσότερες από 30-40 μαχαιριές…

Αφού κυριολεκτικά κατακρεούργησαν την άτυχη γυναίκα ενώ η κόρη της καθόταν στο διπλανό υπνοδωμάτιο και τους καλούσε να συνεχίσουν την πέταξαν στο πάτωμα μεταξύ κρεβατιού και ντουλάπας και της έριξαν μερικά ρούχα από πάνω της. Στον χώρο βρέθηκε και το αιματηρό αποτύπωμα του πέλματος του 17χρονου Ρουμάνου συντρόφου της 15χρονης.

Ύστερα και σαν να μην είχε συμβεί τίποτα οι τρεις ανήλικοι έκαναν άνω-κάτω το διαμέρισμα για να βρουν τα υποτιθέμενα χρήματα χωρίς βεβαίως να τα βρουν και αρκέστηκαν μόνο στην τραπεζική κάρτα του θύματος με την οποία διέφυγαν και πραγματοποίησαν κάποιες αναλήψεις μικροποσών, πήγαν στα ΚΤΕΛ και οι τρεις και διέφυγαν προς την Βόρεια Ελλάδα, με απώτερο σκοπό να διαφύγουν μέσω Βουλγαρίας στην Ρουμανία.

Στις Σέρρες οι δρόμοι τους χώρισαν και ο 16χρονος Έλληνας τους είπε ότι θα δοκίμαζε μόνος να διαφύγει από την χώρα, ενώ ακόμα αναζητείται από τις Αρχές. Το σατανικό ζευγάρι των ανηλίκων κοιμήθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο μέχρι να δουν τι θα κάνουν, όπου τυχαία τους εντόπισαν αστυνομικοί των Σερρών και τους προσήγαγαν.

Την άτυχη γυναίκα την αναζητούσε επί δύο ημέρες η ξαδέλφη της και στο τέλος κάλεσε την Αστυνομία και μπήκαν στο διαμέρισμά της όπου την εντόπισαν νεκρή και την κόρη της άφαντη. Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες των Αρχών στράφηκαν στο πρόσωπό της μέχρι που εντοπίστηκε μαζί με τον σύντροφό της και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής όπου ανακρίνονταν σχεδόν ένα 24ωρο.

Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση, η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπόθεση ανθρωποκτονίας 50χρονης ημεδαπής που διαπράχθηκε στην Αγία Βαρβάρα.

Η 50χρονη είχε βρεθεί, θανάσιμα τραυματισμένη από αιχμηρό αντικείμενο, την 6-11-2020 εντός του διαμερίσματος που διέμενε στην Αγία Βαρβάρα.

Κατηγορούμενοι ως δράστες της ανωτέρω πράξης, είναι 15χρονη ημεδαπή, συγγενικό πρόσωπο του θύματος, 16χρονος ημεδαπός και 17χρονος αλλοδαπός.

Οι ανωτέρω μετά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας, ερεύνησαν το διαμέρισμα και αφαίρεσαν τραπεζική κάρτα ανάληψης του θύματος, την οποία χρησιμοποίησαν λίγο αργότερα, κάνοντας αναλήψεις από διάφορα ΑΤΜ.

Χθες (8-11-2020) η 15χρονη και ο 17χρονος εντοπίσθηκαν στην πόλη των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, καθόσον αρχικά είχαν δηλώσει ψευδή στοιχεία, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών και παραπέμφθηκε για κυρία ανάκριση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν η 15χρονη και ο 17χρονος, ενώ ο 16χρονος αναζητείται».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα