Αντιεξουσιαστές καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν πυροβολισμούς από διακινητές ναρκωτικών

Μικροένταση στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας.Πέτρες,μολότοφ και ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο στην οδό Σολωμου,Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016  (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Μικροένταση στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας.Πέτρες,μολότοφ και ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο στην οδό Σολωμου,Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Η αστυνομία δεν έλαβε ποτέ κλήση για ένα τέτοιο περιστατικό, ωστόσο από την εκτέλεση “Χαμπίμπι” και μετά η επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε ναρκέμπορους είναι καθημερινό φαινόμενο

Μέσω γνωστής ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγινε γνωστό ένα ακόμα περιστατικό βίας στον “πόλεμο” που έχει κηρυχθεί στα Εξάρχεια, μεταξύ αντιεξουσιαστών και ναρκεμπόρων με αφετηρία το περιστατικό εκτέλεσης του “Χαμπίμπι”.

Συγκεκριμένα, η αποκαλούμενη “Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων” αναφέρει:

“Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 ομάδα συντρόφων που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση στην περιοχή των Εξαρχείων εκδίωξε έμπορο ναρκωτικών από την πλατεία. Μετά το τέλος της αφισοκόλλησης ο έμπορος επέστρεψε μαζί με άτομο που διακινεί ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή, ο οποίος και πυροβόλησε στον αέρα φωνάζοντας "που είναι ρε αυτοί που σε διώξανε;" Το παραπάνω γεγονός εξακριβώθηκε μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν σύντροφοι στην πλατεία.

Είναι σαφές οτι ο πυροβολισμός αποτέλεσε μια ξεκάθαρη κίνηση προειδοποίησης της μαφίας απέναντι σε όσους αγωνίζονται για την επανοικειοποίηση της περιοχής. Ήταν μια προειδοποιητική βολή για την μονιμοποίηση του εμπορίου ναρκωτικών στην πλατεία και την τοποθέτηση κανούργιων προσώπων στην πιο κερδοφόρα πιάτσα της Αθήνας. Είναι προφανές οτι τόσο πριν όσο και μετά από τον πυροβολισμό οι δομές του αγώνα αλλά και συγκεκριμένοι σύντροφοι βρίσκονται στοχοποιημένοι.

Για εναν αγώνα που αφορά όλο το αντικρατικό-αντικαπιταλιστικό κίνημα, για εναν αγώνα βαθιά ταξικό απέναντι στο παράνομο κεφάλαιο που αναπτύσσεται με αμείωτη ένταση στην περιοχή. Για εναν αγώνα βαθιά υπαρξιακό που αφορά τη βιωσιμότητα ή μη ταξικών και κοινωνικών δομών στην γειτονιά.

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα αλληλεγγυής για τη συνέχιση του αγώνα που έρχονται από όλες τις γωνιές του πλανήτη που αναρχικοί και κομμουνιστές συγκρούονται με τις ναρκωμαφίες και τα μεγαλοκαπιταλιστικά συμφέροντα μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια.

Από τους αγώνες των Ζαπατίστας στο Μεξικό και του Λαϊκού Μετώπου στην Τουρκία ενάντια στο παράνομο κεφάλαιο και τις ναρκωμαφίες του μέχρι τους αγώνες που δίνονται στην περιοχή των Εξαρχείων ενάντια στις μαφίες,τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ή εμείς ή αυτοί... Μέση λύση δεν υπάρχει

Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων”.

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση βίντεο στο διαδίκτυο από αντιεξουσιαστές που καταδιώκουν φερόμενους διακινητές ναρκωτικών και βεβαίως η δολοφονία του Αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών “Χαμπίμπι”.

Από την Αστυνομία πάντως, τονίζουν πως δεν έχει υπάρξει κλήση στην Άμεση Δράση που να αναφέρει τυχόν πυροβολισμούς στα Εξάρχεια και μάλιστα την συγκεκριμένη ημερομηνία.

SHARE: