Απαγωγή στην Κύπρο: Κατέθεσαν οι δύο 11χρονοι - Από ψυχίατρο εξετάστηκε ο απαγωγέας

Κύπρος αστυνομία - Φωτό αρχείου
Κύπρος αστυνομία - Φωτό αρχείου AP

Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το κινητό τηλέφωνο του δράστη - Παραδέχτηκε όχι χορήγησε στα παιδιά συγκεκριμένη ουσία προκειμένου να τα ναρκώσει.

Βιντεοσκοπημένη κατάθεση πήρε η Αστυνομία από τους δύο 11χρονους μαθητές, οι οποίοι απήχθησαν προχθές από το δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, δήλωσε ότι η κατάθεση λήφθηκε παρουσία λειτουργού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

ADVERTISING

Καταθέσεις θα ληφθούν επίσης από εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους στο σχολείο, ενώ δεν αποκλείεται, αν κριθεί σκόπιμο, να κληθούν για κατάθεση και άλλοι μαθητές.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Στυλιανού, είπε επίσης ότι έχουν συλλεχθεί διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία αποστέλλονται εντός της ημέρας στο γραφείο καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος για επιστημονικές εξετάσεις. Ο 35χονος ύποπτος για την απαγωγή οδηγήθηκε σε κυβερνητικό ψυχίατρο

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι έδωσε οδηγίες για έρευνα για τις συνθήκες, υπό τις οποίες απήχθησαν οι δύο εντεκάχρονοι από το σχολείο τους.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Στυλιανού, είπε επίσης ότι έχουν συλλεχθεί διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία αποστέλλονται εντός της ημέρας στο γραφείο καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος για επιστημονικές εξετάσεις.

Από ψυχίατρο εξετάστηκε ο 35χρονος

Είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και γι’ αυτό προέβη στην απαγωγή των δυο μαθητών με σκοπό να ζητήσει λύτρα από τις οικογένειές τους. Αυτό αναφέρει στην κατάθεσή του ο 35χρονος, ο οποίος ομολόγησε την απαγωγή των δυο 11χρονων μαθητών από το δημοτικό σχολείο Καμάρων. Εξάλλου χθες ο ύποπτος οδηγήθηκε σε κυβερνητικό ψυχίατρο.

Η εξήγησή του μένει προς το παρόν μετέωρη, αφού δεν υπάρχει οτιδήποτε που να τη στηρίζει και αναμένεται η εξέταση υπολογιστών – τηλεφώνων για να διαπιστωθεί κατά πόσον κρύβεται οτιδήποτε άλλο πίσω από την ενέργειά του.

Ο 35χρονος παραδέχθηκε επίσης στην κατάθεσή του ότι χορήγησε στα παιδιά συγκεκριμένη ουσία ώστε να ναρκωθούν. Από το διαμέρισμά του στην οδό Τυρνάβου παραλήφθηκαν από τους αστυνομικούς μετά από πολύωρες έρευνες έγγραφα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και χάπια για εξέταση. Όπως προκύπτει από τα όσα κατέθεσε ο ύποπτος, παρέσυρε τα παιδιά από το σχολείο και τα οδήγησε στο διαμέρισμά του πηγαίνοντας με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητό του, όπως ήταν οι αρχικές πληροφορίες.

Το χρονικό της απαγωγής

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η αρπαγή των δύο φίλων έγινε στις 7:40 το πρωί από την αυλή του σχολείου. Προσποιήθηκε ότι είναι ο νέος δάσκαλος του σχολείου ζητώντας από κάποια παιδιά να τον ακολουθήσουν εκτός σχολείου για να τον βοηθήσουν να μεταφέρει βιβλία.

Κατά την αναχώρησή τους, ο δράστης έγινε αντιληπτός από τρεις άλλους μαθητές και μια εκπαιδευτικό, αλλά δεν υποψιάστηκαν οτιδήποτε. Όταν κτύπησε το κουδούνι και τα παιδιά μπήκαν στην τάξη, η δασκάλα αντελήφθη ότι οι δύο μαθητές απουσίαζαν, ενώ οι βαλίτσες τους ήταν στη θέση τους. Ενημέρωσε τη διευθύντρια και αυτή με τη σειρά της την Αστυνομία. Ήταν η ώρα 8:30 το πρωί, πέρασαν δηλαδή 45 λεπτά από την απαγωγή.

Στις 2:45 μ.μ. της ίδιας ημέρας δυο αστυνομικοί με πολιτικά κτυπούσαν το κουδούνι του διαμερίσματος του υπόπτου. Αυτός, όπως έγραψε και χθες ο «Φ», τους άνοιξε και αφού του ζήτησαν τη συγκατάθεσή του για να διενεργήσουν έρευνα για δυο παιδιά που απήχθησαν, επέτρεψε την είσοδο στους αστυνομικούς, αναφέροντας ότι δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φορούσε ρούχα που ταυτίζονταν με την περιγραφή που έδωσαν μάρτυρες.

Όταν ο ένας αστυνομικός μπήκε στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, βρήκε τα δύο παιδιά να κοιμούνται σκεπασμένα στο κρεβάτι. Τα ξύπνησαν και διαπίστωσαν ότι ήταν σε κατάσταση νάρκωσης, αφού δεν επικοινωνούσαν με το περιβάλλον. Ο ύποπτος έχει ήδη ομολογήσει ότι έδωσε στα παιδιά συγκεκριμένη ουσία, ενώ τα ίδια τα παιδιά φαίνεται να ανέφεραν ότι τους έδωσε λεμονάδα και στη συνέχεια κοιμήθηκαν.

Χθες ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών. Η Αστυνομία διερευνά εναντίον του τέσσερα αδικήματα:

- Απαγωγής.

- Αρπαγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό.

- Περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης.

- Άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος. Για το αδίκημα της απαγωγής και της αρπαγής προσώπου προβλέπονται ποινές μέχρι εφτά χρόνια φυλάκιση, ενώ για αυτόν της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης προβλέπεται μέχρι διά βίου φυλάκιση.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Philenews

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απαγωγή 11χρονων: Πλαστή ταυτότητα δασκάλου είχε ο κατηγορούμενος

Απαγωγή στην Κύπρο: Δεν κακοποιήθηκαν τα δύο 11χρονα αγόρια

Κύπρος: Υπό 8ήμερη κράτηση ο απαγωγέας των δύο 11χρονων αγοριών

SHARE:

24Media Network