Απελευθέρωση Μαυρίκου: "Βουνό" τα ερωτήματα της Ασφάλειας - Τι είπε στην κατάθεσή του

Φωτογραφία από το σημείο όπου απήχθη ο επιχειρηματίας στον Πειραιά
Φωτογραφία από το σημείο όπου απήχθη ο επιχειρηματίας στον Πειραιά EUROKINISSI

Το απόγευμα της Πέμπτης ισχυρίζεται πως τον άφησαν ελεύθερο οι δράστες και κάλεσε σήμερα το πρωί ο ίδιος στην Αστυνομία και εξετάστηκε από τους αστυνομικούς. Ισχυρίζεται ότι του ζήτησαν διαφορετικά ποσά μέσα στο πέρασμα των ημερών αλλά δεν τους έδωσε τίποτα και τον άφησαν, όπως επίσης ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει που τον είχαν και δεν μπορεί να καταλάβει από που πέρασε για να επιστρέψει…

«Δεν θυμάται», «δεν μπορεί να προσδιορίσει», «δεν ξέρει» και γενικά ένα πελώριο «ΔΕΝ» έχουν εισπράξει οι Αρχές από το θύμα της μυστηριώδους αρπαγής στον Πειραιά κάτι προφανώς ασυνήθιστο για θύμα απαγωγής.

Μοιραία λοιπόν, περισσότερα ερωτηματικά προέκυψαν παρά δόθηκαν απαντήσεις στους άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και κατά έναν μάλλον πρωτοφανή τρόπο δεν μπορούν να απαντηθούν οι εύλογες απορίες από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή της περίεργης αρπαγής από αγνώστους στον Πειραιά.

Ο επιχειρηματίας εισαγωγών ποτών και καπνικών προϊόντων από τον Πειραιά Νίκος Μαυρίκος αφέθηκε ελεύθερος χθες το απόγευμα όπως φαίνεται από τους άντρες που ευθύνονταν για την αρπαγή του έξω από το σπίτι του στον Πειραιά, στις 27 Δεκεμβρίου. Ο ίδιος όμως κάλεσε όπως επίσης φαίνεται σήμερα αργά το πρωί τις Αρχές και έτσι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής τον βρήκαν, του μίλησαν και του πήραν πολύωρη κατάθεση αλλά ουσιαστικά απαντήσεις που ενδεχομένως περίμεναν δεν τις πήραν.

Ο ίδιος υποστήριξε πως τον είχαν χτυπήσει κάτι που προέκυπτε από μώλωπες που είχε στο πρόσωπο και στα χέρια και ισχυρίστηκε ότι του είχαν όλη την ώρα κλειστά τα μάτια μέχρι που τον άφησαν ελεύθερο και έτσι δεν είναι σε θέση να ξέρει που τον κρατούσαν παρά μόνο ότι χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να επιστρέψει στον Πειραιά από εκεί που τον άφησαν, χωρίς όμως να μπορεί να καταλάβει που ήταν αυτό το μέρος… αλλά ούτε ήταν σε θέση να τους περιγράψει περιοχές… κάτι που προφανώς δεν πείθει τους αστυνομικούς. Όπως επίσης ότι του έδωσαν άλλα ρούχα και τα δικά του τα πέταξαν σε σημείο που επίσης δεν μπορεί να υποδείξει.

Ο ίδιος επίσης ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως παρότι οι δράστες δεν κάλεσαν ποτέ τους οικείους του για λύτρα, του ζήτησαν χρήματα, διαφορετικά ποσά κάθε φορά, τα οποία δεν τους τα έδωσε και παρόλα αυτά τον άφησαν ελεύθερο.

Οι αστυνομικοί προφανώς δεν θεωρούν ότι έχουν πάρει απαντήσεις από το ίδιο το θύμα που να φωτίζουν τις πτυχές τουλάχιστον με ακρίβεια ως προς τα κίνητρα των δραστών και θεωρούν ότι η υπόθεση χρήσει βαθιάς και λεπτής έρευνας που σίγουρα θα στραφεί και προς τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του θύματος σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν αν τελεί υπό το καθεστώς εκβιασμού και φοβάται να πει περισσότερα.

Προφανώς επίσης, απορούν και στην Ασφάλεια γιατί οι δράστες να δείξουν τέτοιον επαγγελματισμό και σκηνοθεσία σε όλη τη διάρκεια μέχρι και την αρπαγή του επιχειρηματία και στο τέλος να αρκεστούν σε ένα όχι και να τον αφήσουν ελεύθερο, αλλά ακόμη και αυτό είναι μέρος της έρευνας να διαπιστωθεί πως ακριβώς έχει ή αν για παράδειγμα υπήρχαν άλλα κίνητρα άγνωστα στις Αρχές μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 27 Δεκεμβρίου το πρωί, τέσσερις άγνωστοι δράστες ντυμένοι στα μαύρα ώστε να μοιάζουν με αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, καθώς μάρτυρες ανέφεραν ότι έφεραν στα μπουφάν τους λογότυπο πιθανόν της ΕΚΑΜ, επιβίβασαν με την βία σε μαύρο όχημα τον 51χρονο επιχειρηματία την στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του.

Περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και ανέφεραν πως είδαν τους άγνωστους άντρες να επιβιβάζουν με την βία τον επιχειρηματία σε ένα αυτοκίνητο και να διαφεύγουν με ταχύτητα. Οι πινακίδες του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες, όπως τις είδε η οικιακή βοηθός του επιχειρηματία και άλλοι περίοικοι, δεν παρέμπεμπαν σε κανένα όχημα εντός ή εκτός χώρας.

Επειδή μάλιστα ή όλη πρακτική των δραστών παραπέμπει μάλλον σε επαγγελματίες και σε κυκλώματα με λογικές προερχόμενες από πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης παρά σε ερασιτέχνες που θα αρκούνταν σε μία άρνηση καταβολής χρημάτων… τα αντανακλαστικά των αστυνομικών έχουν οξυνθεί ακόμα περισσότερο και όπως όλα δείχνουν αυτή η υπόθεση όχι μόνο δεν έκλεισε αλλά μόλις …άνοιξε.

Ευχαριστίες Μαυρίκου στην ΕΛΑΣ

Τις ευχαριστίες του στην Αστυνομία για τον χειρισμό της υπόθεσης της αρπαγής του, καθώς στους ανθρώπους του περιβάλλοντος του, εκφράζει ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος, με επιστολή που έστειλε στο ΑΠΕ, λίγο μετά την κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

«Σήμερα 4 του μήνα Γενάρη του 2019, είχε αίσιο τέλος η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η ζωή μου, η οικογένειά μου και οι κοντινοί μου άνθρωποι.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτού του τόσο δύσκολου εγχειρήματος.

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΛ.ΑΣ. (Ελληνική Αστυνομία) στο σύνολο της, αλλά και τα επί μέρους καθ' όλα τμήματα και τους προϊσταμένους αυτών.

Επίσης, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους κοντινούς η απλούς γνωστούς στην τόσο καταλυτική βοήθειά τους.

Νίκος Μαυρίκος»
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απελευθέρωση Μαυρίκου: Καλά στην υγεία του - Ο ίδιος κάλεσε τις αρχές

Απελευθερώθηκε ο Μαυρίκος από τους απαγωγείς του

Αρπαγή επιχειρηματία: Η σχέση του με μοντέλο και η κατάθεση-κλειδί της οικιακής βοηθού

SHARE: