Αυτός είναι ο “Δρ. Θάνατος” Ν. Κοντοστάθης που εξαιτίας του πέθαναν ακόμα και παιδιά

Αυτός είναι ο “Δρ. Θάνατος” Ν. Κοντοστάθης που εξαιτίας του πέθαναν ακόμα και παιδιά

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του «μαϊμού» γιατρού σε μία προσπάθεια των Αρχών να βρεθούν και άλλα θύματά του-Ήδη 15 νέες καταγγελίες πριν την δημοσιοποίηση των στοιχείων του

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του «μαϊμού» γιατρού, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα την 16-6-2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος. ο Δρ. “Θάνατος”, μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Το NEWS 24/7 επιλέγει να δημοσιεύσει τη φωτογραφία για λόγους προστασίας δημοσίου συμφέροντος με σκοπό να αναγνωριστεί από τυχόν θύματά του.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

Κοντοστάθη Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι ήδη στην Αστυνομία έχουν γίνει επιπλέον 15 καταγγελίες θυμάτων του και συγγενών θυμάτων του, πριν καν την δημοσιοποίηση των στοιχείων του και της φωτογραφίας του με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση και ήδη από αυτή την εβδομάδα θα καλούνται σταδιακά στην Ασφάλεια για καταθέσεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Από την παρατηρητικότητα ενός δικηγόρου ξεκίνησε να ξετυλίγεται το νήμα της τεράστιας απάτης με ακραία επικίνδυνες συνέπειες για την κοινωνία, από την εγκληματική δραστηριότητα του 47χρονου που κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο «Νίκος Κοντός», παραλλάσσοντας κάπως το πραγματικό του επώνυμο που ήταν Νικόλαος Κοντοστάθης και εμφανιζόταν σε ασθενείς και τις οικογένειές τους, ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός, δήθεν γαμπρός γνωστού εφοπλιστή και δήθεν ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας.

Από την εγκληματική του δραστηριότητα έχασαν την ζωή τους δύο ανήλικοι 14 και 16 ετών, από Σέρρες και Κω, καθώς και ένας 76χρονος από την Αθήνα. Ο απατεώνας «γιατρός» είχε πείσει τους γονείς των παιδιών να εγκαταλείψουν την θεραπεία τους και να τον εμπιστευτούν με τα «μαντζούνια» που τους έδινε, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η υγεία τους και να πεθάνουν.

Στον ίδιο δικηγόρο εντελώς συμπτωματικά κατέληξαν και οι δύο υποθέσεις, ο οποίος σύντομα ανακάλυψε τον κοινό τόπο που ήταν ο ίδιος «μαϊμού» θεραπευτής, ο οποίος κρυβόταν πίσω από την καταστροφική θεραπεία… και ενημέρωσε σχετικά τις Αρχές που ξεκίνησαν μία έρευνα η οποία κράτησε παραπάνω από χρόνο για να διαπιστώσουν τόσο την πραγματική ταυτότητα του δράστη όσο και το σύνολο της εγκληματικής του δραστηριότητας.

Μάλιστα όταν τον ταυτοποίησαν αντιλήφθηκαν πως ήταν το ίδιο άτομο που το 2004 είχε εξαπατήσει πολύ γνωστό Έλληνα επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, στον οποίο είχε παρουσιαστεί σαν πρώην πράκτορας της CIA, που ιδιώτευε πλέον και είχε ανοίξει μία εταιρεία δορυφορικού εξοπλισμού, καταφέρνοντας να υπεξαιρέσει από τον επιχειρηματία 55 εκατομμύρια ευρώ, υπόθεση η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια.

Ο άκρως επικίνδυνος απατεώνας είχε ως συνεργούς του, την σύζυγό του που εμφανιζόταν ως κόρη πολύ γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών και δύο ιδιώτες γιατρούς που δεν γνώριζαν ολόκληρο το μέγεθος της απάτης του, αλλά με το αζημίωτο του παρείχαν τα ιατρεία τους ως χώρους που υποδεχόταν τα υποψήφια θύματά του.

Ακόμα και ο τρόπος που εντόπιζε τα υποψήφια θύματά του ήταν ακραία αδίστακτος αφού προσποιούμενος και τον θρήσκο, πήγαινε στο Άγιο Όρος σε μοναστήρια και εκκλησίες και προσπαθούσε να εντοπίσει ανθρώπους που προσεύχονταν και έκαναν τάματα για τους δικούς τους που υπέφεραν από καρκίνο και άλλες ανίατες ασθένειες. Εκμεταλλευόμενος την απόγνωσή τους, τους προσέγγιζε και όταν καταλάβαινε ότι υπήρχε οικονομική δυνατότητα από πλευράς τους, τους έπειθε για τα λεγόμενά του και ξεκινούσε ο Γολγοθάς για τους ασθενείς.

Ακόμη, επισκεπτόταν ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα όπου επίσης προσέγγισε συγγενείς και ασθενείς με τον ίδιο τρόπο, ενώ υπήρξαν και αρκετοί γιατροί εκτός των δύο συνεργών του, που πείστηκαν από τα λεγόμενά του, εξαπατήθηκαν και οι ίδιοι και δέχτηκαν ακόμα και να παρίσταται σε χειρουργεία ασθενών τους. Μάλιστα, ένας από αυτούς στην κατάθεσή του ανέφερε πως του φάνηκε εξαιρετικά περίεργο ότι δεν ήξερε πώς να απολυμάνει σωστά τα χέρια του για το χειρουργείο, χωρίς όμως να πάει η σκέψη του πιο μακριά και να τον καταγγείλει στις Αρχές.

Πρόκειται για μία συγκλονιστική υπόθεση καθώς ο δράστης στην πραγματικότητα σκορπούσε τα θάνατο σε άτομα που έπασχαν από βαριές ασθένειες, με «μαντζούνια» που στην πλειοψηφία τους είχαν αποστάγματα κάνναβης και άλλα από αυτά άγνωστες χημικές ουσίες που ακόμα ελέγχονται. Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που μέχρι τώρα έχουν καταλήξει οι έρευνες των αστυνομικών, όπου έως τώρα αγγίζει τις τουλάχιστον 45 περιπτώσεις.

Ο 47χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση αναφέρει, ότι «προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα τουλάχιστον 13 μηνών, στο πλαίσιο της οποίας προσδιορίστηκε πλήρως το εύρος της εγκληματικής δράσης του συλληφθέντα, ο οποίος χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός.

Εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό – επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Με τη δράση του αυτή, έθετε σε προφανή κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ.

Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος.

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί τουλάχιστον 45 περιπτώσεις.

Μάλιστα, σε τρεις από τις περιπτώσεις αυτές και συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου, επήλθε ο θάνατος των ασθενών. Για τις περιπτώσεις αυτές, ο συλληφθείς είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ. Έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του τρεις ακόμα Έλληνες, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Σημειώνεται ότι στην οικία του κατασχέθηκαν ακόμα δύο όπλα – αεροβόλα, δύο μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα – πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κλπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα