Captagon: Έφτιαχναν στα Μεσόγεια το χάπι των τζιχαντιστών

Captagon: Έφτιαχναν στα Μεσόγεια το χάπι των τζιχαντιστών
φωτογραφία αρχείου

Οι δράστες είχαν αναπτύξει εργαστήριο κατασκευής οπιούχων χαπιών. Κατασχέθηκαν πάνω από 600.000 χάπια που προορίζονταν για το εξωτερικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη διαϋπηρεσιακή επιχείρηση από χθές το βράδυ στα Μεσόγεια, από άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού, για την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών χαπιών αμφεταμίνης “captagon”, γνωστών και ως των χαπιών των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), που τα χρησιμοποιούν για να αποκτούν αντοχές και επιθετικότητα κατά τη διάρκεια των μαχών.

Οι Αρχές εντόπισαν αποθήκη και εργαστήρια παρασκευής τέτοιων χαπιών στη νοτιοανατολική Αττική και συγκεκριμένα στα Μεσόγεια και κατασχέθηκαν πάνω από 600.000 δισκία που είχαν προορισμό το εξωτερικό. Εξετάζεται αν αυτός ο τελικός προορισμός θα ήταν τα πεδία μαχών του ISIS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 3 Ιουνίου είχε κατασχεθεί τεράστιο φορτίο με χάπια “captagon” από το ΣΔΟΕ, ύστερα από συνεργασία με την αμερικάνικη DEA.

Οι Αρχές εντόπισαν το καλοκαίρι και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά, φορτίο που μετέφερε καράβι από την Ινδία στη Λιβύη για τους τζιχαντιστές με 26 εκατομμύρια ναρκωτικά χάπια, χονδρικής αξίας άνω των 13 εκατ. δολαρίων.

Το φορτίο είχε φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά από την Ινδία με τελικό προορισμό την πόλη Τομπρούκ της Λιβύης. Αμέσως τέθηκε σε παρακολούθηση και στις 3 Ιουνίου έγινε η επέμβαση των Αρχών.

Όταν οι αξιωματούχοι του ΣΔΟΕ άνοιξαν το κοντέινερ μήκους 40 ποδών, πίσω από τις δύο σειρές λευκών ειδών (έτσι είχε δηλωθεί επίσημα το φορτίο) εντοπίστηκαν εκατομμύρια χάπια Tramol και Tramadol των 225 ml που περιέχουν την ουσία τραμόλη.

Όπως ανέφεραν τότε από τον ΣΔΟΕ, ένα μεγάλο μέρος των ναρκωτικών θα ριχνόταν στο λαθρεμπόριο για τη συλλογή εσόδων των τζιχαντιστών και τα υπόλοιπα θα μοιράζονταν σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο λόγος είναι ότι ο ISIS εθίζει σκόπιμα τους μαχητές του σε αυτό το ναρκωτικό, καθώς αφαιρεί εντελώς της αίσθηση φόβου και κάθε συνείδησης και συναισθήματος, ενώ προκαλεί ευφορία, σεξουαλική διέγερση και έντονη αίσθηση δύναμης στον χρήστη. Βεβαίως, οι εγκεφαλικές βλάβες δεν αργούν να έρθουν…

Επίσημες ανακοινώσεις των Αρχών για την τελευταία αυτή υπόθεση αναμένεται να γίνουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα