Χειροβομβίδα έξω από το σπίτι εκδότη στα Βριλήσσια

Χειροβομβίδα έξω από το σπίτι εκδότη στα Βριλήσσια
Επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε σπίτι που βρίσκεται στην οδό Ξάνθου στο Ελληνικό το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017. Νωρίτερα, το πρωί η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε 29χρονο για την υπόθεση της αποστολής τρομοδεμάτων. Αποδέκτης ενός από αυτά ήταν και ο Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος τραυματίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του τον περασμένο Μάιο. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η χειροβομβίδα είναι αμυντικού τύπου και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έφερε την περόνη η οποία δεν είχε τραβηχτεί

Μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, ασφαλισμένη με την περόνη, εντοπίστηκε έξω από το σπίτι γνωστού εκδότη στα Βριλήσσια, κοντά στο φυλάκιο της οικίας του.

Ο εκδότης κάλεσε την Αστυνομία και την χειροβομβίδα παρέλαβε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησε δεν εντόπισε κάτι άλλο ύποπτο.

Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Βορειονατολικής Αττικής που εξετάζει την πιθανότητα οι δράστες να ήθελαν να στείλουν ένα προειδοποιητικό μήνυμα.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της εκδοτικής εταιρείας ΝΚ Media Group, που εκδίδει την εφημερίδα «Παρασκήνιο».

Είχα δεχτεί απειλές στο παρελθόν

Μιλώντας στους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που βρέθηκαν έξω από το σπίτι του, ο εκδότης υποστήριξε ότι είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν τις οποίες μάλιστα είχε αναφέρει και στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Υποστήριξε ότι εντόπισε ο ίδιος τη χειροβομβίδα σε απόσταση 5 περίπου μέτρων από την είσοδο του σπιτιού. «Μετά την εφημερίδα είχα πάει να πιω ένα ποτό και γύρισα σπίτι λίγο μετά τη μία το βράδυ. Τελείως τυχαία έπεσε το μάτι μου δίπλα στο φυλάκιο και είδα ένα αντικείμενο. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και είπα στον αστυνομικό που με συνόδευε ότι αυτό ήταν χειροβομβίδα», τόνισε.

«Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Μία απειλή. Δυστυχώς υπήρχε φύλαξη από αστυνομικό έξω από το σπίτι μου η οποία έχει κοπεί εδώ και δύο χρόνια» είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα