Διακινούσαν μετανάστες μέσω ελληνοαλβανικών συνόρων και Αλβανίας σε άλλες χώρες

Περιπολικό της ΕΛΑΣ.
Περιπολικό της ΕΛΑΣ. EUROKINISSI

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς διακινητές, έναν 28χρονο Τούρκο και έναν 31χρονο Ιρακινό, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Χάνι Δελβινακίου και στην πόλη των Ιωαννίνων αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων.

Στη σύλληψη μελών κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών στο εξωτερικό, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου οδήγησε η έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς διακινητές, έναν 28χρονο Τούρκο και έναν 31χρονο Ιρακινό, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στο Χάνι Δελβινακίου και στην πόλη των Ιωαννίνων αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. Από την Αστυνομία συνελήφθησαν και οι διακινούμενοι, τέσσερις Ιρακινοί και δύο Σύροι.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια αλλοδαπών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο μέλη της οργάνωσης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντόπισαν χθες το πρωί στο 49ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (περιοχή Χάνι Δελβινακίου) Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος Τούρκος και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, αυτός μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής 1.500 ευρώ, τρεις αλλοδαπούς, προκειμένου να μεθοδευτεί η προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε στη συνέχεια χθες το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων και συνελήφθη ο 31χρονος Ιρακινός, καθώς και τρεις ακόμα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά σε ξενοδοχείο μέχρι να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Από την ενδελεχή έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν τον ρόλο του οδηγού – μεταφορέα καθώς και της διευκόλυνσης διαμονής των αλλοδαπών σε δωμάτια ξενοδοχείων της πόλης των Ιωαννίνων, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν τους αλλοδαπούς και αφού συμφωνούσαν το αντίτιμο για τη μεταφορά τους, οργάνωναν την προώθησή τους τόσο μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα όσο και εντός του αλβανικού εδάφους, όπου στη συνέχεια μέλος της οργάνωσης τους υποδείκνυε μονοπάτια για να προωθηθούν στην ενδοχώρα της Αλβανίας και από εκεί σε ευρωπαϊκές χώρες.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.940 ευρώ, 8 κινητά τηλέφωνα και το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 28χρονου διακινητή, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Μετανάστες
SHARE: