Δίκη Χρυσής Αυγής. Παναγιώτης Φύσσας: Με επαγγελματικό χτύπημα δολοφόνησαν το γιο μου

Δίκη Χρυσής Αυγής. Παναγιώτης Φύσσας: Με επαγγελματικό χτύπημα δολοφόνησαν το γιο μου
Ο Παναγιώτης Φύσσας, πατέρας του Πάυλου Φύσσα καταθέτει στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Χείμαρρος η κατάθεση του Παν. Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μίλησε για τον "επαγγελματία δολοφόνο Ρουπακιά" και το τραγικό θάνατο του γιου του Παύλου Φύσσα.

“Είμαι ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα”, ήταν τα πρώτα λόγια του Παναγιώτη Φύσσα, ο οποίος αφού “έριξε” το βλέμμα του στο εδώλιο και συγκεκριμένα στον Γ. Ρουπακιά, ξεκίνησε την κατάθεσή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, περιγράφοντας μεταξύ άλλων το “επαγγελματικό χτύπημα που δέχθηκε ο γιος του” με αποτέλεσμα το θάνατό του

Ο Παναγιώτης Φύσσας ξεκίνησε να μιλά, αναφέροντας όσα έμαθε για το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου.

“Ξέρω κάποια πράγματα από δίκη μου αντίληψη. Στις 17/9 υπήρχε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι του Ολυμπιακού κι πήγε στην Αμφιάλη να το δει. Δεν ήξερα ότι ήταν άνδρο χρυσαυγιτών. Αν μου το έλεγε, θα του έλεγα να σηκωθεί και να φύγει. Κατά τις 12 παρά πήγα σπίτι για ύπνο. Κατά τις 11 μου είπε ότι ήταν στην καφετέρια Κοράλι. Μετά χτύπησε το τηλέφωνο, μου είπαν “έχουν μαχαιρώσει το παιδί σου, όταν έφτασα στην Τσαλδάρη, είχε κίνηση, άκουγα σειρήνες, πλησιάζω και βλέπω τη Χρύσα (σ.σ. κοπέλα του Π. Φύσσα να κάθεται στο πεζοδρόμιο και να έχει τον Παύλο στα πόδια της. Σκέφτηκα ότι ήταν χρυσαυγίτες γιατί από τα τραγούδια  του, τους ενοχλούσε. Σε αυτούς απευθυνόταν τα τραγούδια του”, είπε.

Ο Π. Φύσσας υποστήριξε ότι άρχισε να έχει ανησυχίες, όταν συνειδητοποίησε πως δεν είχαν σειρήνες στο ασθενοφόρο, ενώ στο νοσοκομείο ο γιατρός του είπε: “Ήταν πολύ επαγγελματικό το χτύπημα. Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα:  “Ρωτούσα τον Παύλο, τί να πω τώρα στη μάνα σου και πώς να το πώ; Τί να της έλεγα; Σκοτώσαν το παιδί; Της είπα ότι ο Παύλος χτύπησε στο κεφάλι, δεν ήταν τίποτα σοβαρό. Αργότερα έμαθε. Στο αυτοκίνητο η Χρύσα μου είπε, ότι ήταν μια παρέα 7 άτομα του Παύλου και έβλεπαν μπάλα. Έξω από το Κοράλι, βρήκαν μια ομάδα που φώναζαν υβριστικά συνθήματα εναντίον τους, περίπου 60 άτομα. Δεν ήξεραν γιατί τους έβριζαν. Ένα άτομο τους είπε “θα τους μιλήσω εγώ και θα φύγετε. Μην κάνετε φασαρία”.”.

Ο δολοφόνος Ρουπακιάς

Σύμφωνα με τον Παν. Φύσσα, ήταν χρυσαυγίτες: “φώναζαν θα σας σκοτώσουμε και φορούσαν μπότες”. Στράφηκε δε και κατά των αστυνομικών, λέγοντας: “Η αστυνομία ήταν εκεί, περίπου 6 άτομα. Δεν τους είδα εγώ, αλλά είδα το βίντεο. Είναι της ΔΙΑΣ και ήταν στην πλευρά των χρυσαυγιτών. Και η απορία μου είναι; Γιατί ήταν με τη δική τους πλευρά; Ποιός νόμιζαν ότι κινδύνευε; Γιατί βρίσκονταν με τους πολλούς και όχι με τα παιδιά, να τους προστατεύσει;”.

Αργότερα, έγιναν και οι επιθέσεις στον Παύλο Φύσσα. “Τον χτυπούσαν, τον παρενοχλούσαν”, κατέθεσε και πρόσθεσε:  “Ανά τρία άτομα έκαναν επίθεση στον Παύλο. Τον εμπόδιζαν από το να απομακρυνθεί, τον στρίμωξαν στον τοίχο. Μέχρι που εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακίας. Τον είδα να παρατηρεί το γιο μου από 50 μέτρα. Προφανώς τον καταμετρούσε”.

Επαγγελματικό χτύπημα

Ο ίδιος άκουσε να λενε ότι ο Ρουπακιάς όταν μαχαίρωσε τον Παύλο, έστριψε το μαχαίρι: “Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, γιατί το αίμα από το στρίψιμο χύθηκε εσωτερικά και όχι εξωτερικά. Για αυτό και δεν είδαν αίματα στο πεζοδρόμιο”

Πρόσθεσε πως “πολύ πριν το φόνο, ο Ρουπακιάς είχε μιλήσει με τον Παύλο. Είχε ρωτήσει “που είναι το Κοράλι”. Αυτό μου είπαν πληροφορίες. Το ερμηνεύω ότι ήθελε να δει με ποιόν είχε να κάνει , να τον ζυγιάσει. Αυτό κάνει ο επαγγελματίας δολοφόνος”.

Πρ: όταν είπαν “επαγγελματικό χτύπημα” τί εννοούσαν;

ΠΦ: Το στρίβει για να χυθεί το αίμα μέσα, για να πεθάνει σίγουρα από αιμορραγία.

Πρ: Ποιό ήταν το κίνητρο δύο άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων;

ΠΦ: Αυτή οργάνωση κλείνει το στόμα σε φωνές που είναι αντίθετες. Ο γιος μου ενοχλούσε με τη μουσική τους. Μέσα από τα τραγούδια μιλούσε κατά του φασισμού. Το στυλάκι του Ρουπακιά ήταν να βρίζει κάποιους και νομίζει ότι είναι ο Ελληναράς που θα σώσει την πατρίδα του. Οταν τον μαχαίρωσε, ο τρόπος που τον κοίταξε ήταν σαν να έλεγε “έτσι σκοτώνουν ρε”.Νομίζει ότι έκανε κάτι για την πατρίδα του, σκότωσε έναν κακό Έλληνα.

Πρ: Και πως του ήρθε του Ρουπακιά να σκοτώσει έναν άγνωστο;

ΠΦ: Από κάποιον ανώτερο προφανώς. Δεν το κάνει μόνος του. Εντολή πήρε.

Πρ: Από ποιον;

ΠΦ: Από τον αρχηγό προφανώς. Δεν κάνουν τίποτα, χωρίς εντολή αυτοί. Η επίθεση να χτυπήσουν το γιο μου ήταν με σχέδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα