Δολοφονία Άλκη: Στη Θεσσαλονίκη ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Δολοφονία Άλκη: Στη Θεσσαλονίκη ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία
Ο φερόμενος συνεργός στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη που διέφυγε στην Αλβανία INTIME NEWS

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο 20χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη. Νωρίτερα, είχε παραδοθεί στην αστυνομία στην Κορυτσά, απ' όπου αφέθηκε ελεύθερος.

Στην Θεσσαλονίκη οδηγήθηκε με περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 20χρονος Αλβανός φυγάς σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία του 19χρονου Άλκη.

Ο ίδιος παραδόθηκε την Πέμπτη (10/02) στις αλβανικές Αρχές, καθώς όμως δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ των χωρών για την έκδοση Αλβανών υπηκόων και στην ουσία στην χώρα του δεν διώκεται για κάτι, αφέθηκε ελεύθερος.

Αργά το βράδυ εμφανίστηκε αυτοβούλως στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής και παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία, άντρες της οποίας προχώρησαν στην σύλληψή του κατ’ εκτέλεση του εντάλματος που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Σύμφωνα με το GRTIMES, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε περίπου στις 12:00 το βράδυ στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για την περαιτέρω διαδικασία.

Με την σύλληψη και του 20χρονου, πλέον όλα τα εντάλματα έχουν εκτελεστεί και συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και του δωδέκατου δράστη και οδηγού του τρίτου εμπλεκομένου με την επίθεση αυτοκινήτου.

Η στιγμή της παράδοσής του στην Αλβανία

Ο 20χρονος το μεσημέρι της Πέμπτης (10/02) παραδόθηκε στην αστυνομία στην Κορυτσά.

“Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ.” Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Από τις 2 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Άλκη, διέφυγε μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του στον τόπο καταγωγής του, την Κορυτσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του. Δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη.

“Έφευγε ο πατέρας μου και η γιαγιά μου και τους ζήτησα να πάω μαζί τους. Δεν τους είπα τίποτα. Φοβήθηκα. Μετά τους το είπα” τόνισε, ενώ σε ερώτηση για παραδόθηκε απάντησε ότι ήθελε να εξηγήσει στον ανακριτή τι έγινε.

Το GRTimes δημοσιεύει φωτογραφίες από τη στιγμή της παράδοσης του νεαρού στην Κορυτσά:

grtimes

grtimes

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα