Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος και ο 12ος κατηγορούμενος

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος και ο 12ος κατηγορούμενος
Ο 12ος κατηγορούμενος MotionTeam

Αρνήθηκε ο 22χρονος οδηγός του τρίτου οχήματος, κατά την απολογία του, τις κατηγορίες για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 22χρονος ο όποιος παραδόθηκε για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Αλκη.

Ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας ο κατηγορούμενος ο οποίος επέβαινε στο τρίτο αυτοκίνητο, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, έξω από σύνδεσμο φιλάθλων της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, τρία άτομα που δεν γνώριζε στην περιοχή Χαριλάου.

“Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο, δεν βγήκα. Γνωρίζω μόνον τον 25χρονο, οι άλλοι δύο μπήκαν στο αυτοκίνητο χωρίς να τους γνωρίζω. Δεν ήξερα αν είχαν όπλα στα χέρια τους” φέρεται πως ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του, όπως αναφέρει το grtimes.gr.

Νωρίτερα, ο 22χρονος είχε οδηγηθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την αυτόφωρη διαδικασία της οπλοκατοχής, καθώς μετά την παράδοσή του εντοπίστηκε ένας σουγιάς στο αυτοκίνητό του. Η εκδίκασή της υπόθεσης προσδιορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα, κατόπιν αναβολής που αιτήθηκε ο συνήγορός του.

Κατέθεσαν δύο φίλοι του άτυχου 19χρονου

Στο μεταξύ, στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (17/02) δύο από τους φίλους του ‘Αλκη που βρίσκονταν μαζί του τη στιγμή της δολοφονικής ενέδρας, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου. Κατά πληροφορίες, ο ένας έπεσε θύμα της επίθεσης και τραυματίστηκε, ενώ ο άλλος πρόλαβε και ξέφυγε. Οι δύο νεαροί κλήθηκαν να καταθέσουν, περιγράφοντας το χρονικό του φονικού επεισοδίου.

Οι ίδιοι το πρωί της Παρασκευής (18/02) θα βρεθούν απέναντι στους 12 κατηγορούμενους, καθώς μαζί με άλλους δύο της παρέας τού αδικοχαμένου φοιτητή θα κληθούν, σε ειδικό χώρο εντός του Αστυνομικού Μεγάρου της πόλης, να τους αναγνωρίσουν, με σκοπό να γίνει πιο σαφής η συμμετοχή του καθένα στο έγκλημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα