Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Στο κέντρο της Αθήνας επικεντρώνονται οι έρευνες

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Στο κέντρο της Αθήνας επικεντρώνονται οι έρευνες

Ο δράστης καθυστέρησε να απενεργοποιήσει το κινητό του θύματος και έτσι τελευταίο στίγμα που έχουν οι Αρχές προέρχεται από κεραία κινητής τηλεφωνίας της Ομόνοιας - Άντρας μικρής μυϊκής δύναμης ο δράστης, χαρακτηρίζεται αδίστακτος και με πλήρη αδιαφορία για το θύμα από την αστυνομία

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του δολοφόνου που σκότωσε με 14 μαχαιριές την 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου. Συνολικά τρεις τσάντες έχουν παραδώσει μέχρι τώρα πολίτες και αστυνομικοί στην Ασφάλεια, οι οποίες βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας αλλά όπως αποδείχτηκε δεν είχαν σχέση με την πολύκροτη υπόθεση, )στην πρώτη μάλιστα περίπτωση βρέθηκε η κάτοχος της κλεμμένης τσάντας).

Ελάχιστες είναι οι μαρτυρίες που έχουν καταλήξει στην Ασφάλεια και κρίνονται αξιοποιήσιμες, αφού στην συντριπτική τους πλειονότητα οι μάρτυρες ήταν αυτήκοοι και όχι αυτόπτες.

Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που υφίσταται είναι το στίγμα κεραίας από την Ομόνοια που έδωσε γεωγραφικό προσδιορισμό στο κινητό τηλέφωνο της Δώρας Ζέμπερη, το οποίο καθυστέρησε να απενεργοποιήσει ο δράστης και έτσι ερευνώνται καταστήματα αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, στα οποία καταλήγουν κινητά τηλέφωνα-κλοπιμαία. Παράλληλα γίνονται και στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων από την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και του κέντρου, οι οποίοι έχουν απασχολήσει για κλοπές και ληστείες σε πεζούς καθώς και ατόμων που υπάρχει η υποψία και προέρχονται κυρίως από ασιατικές χώρες.

Διασταύρωση DNA θα έχουν οι Αρχές πλέον μόνο όταν θα έχουν στα χέρια τους και τον δράστη. Η περίπτωση του τοξικομανούς δράστη έχει αρχίσει να φεύγει από την εικόνα με τη λογική ότι δεν θα είχε αντοχή στη διάρκεια της πάλης, καθώς φαίνεται η Δώρα Ζέμπερη πάλεψε σκληρά και για αρκετά λεπτά με τον δολοφόνο της και όταν εκείνη τραυματισμένη προσπάθησε να διαφύγει και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, τότε πισώπλατα ο δράστης της κατάφερε τα τέσσερα μοιραία πλήγματα από τα συνολικά 14 που έφερε η σορός της και στην πλειοψηφία τους ήταν τραύματα αμυντικά και πάλης.

Το προφίλ του δράστη, χωρίς να έχουν ακράδαντο στοιχείο μέχρι στιγμής είναι πιθανόν άντρας μικρής μυϊκής δύναμης και σε αυτό φαίνεται να καταλήγουν από την φύση των τραυμάτων. Ο δράστης χαρακτηρίζεται αδίστακτος και με πλήρη αδιαφορία για το θύμα.

Η περιοχή του νεκροταφείου έχει συχνά περιπτώσεις κλοπών και ληστειών καμία όμως με τόση αγριότητα και αυτό ίσως φανερώνει ότι ο δράστης πέρα από την τσάντα ίσως να επιτέθηκε και με σεξουαλικά κίνητρα στην άτυχη κοπέλα.

Στην Ασφάλεια έχουν συλλέξει και πλήθος από βιντεοληπτικά υλικά από την γύρω περιοχή, αλλά και από τις στάσεις του Ηλεκτρικού και του ΜΕΤΡΟ. Σε δύο καρέ από αυτά φαίνονται στην Λ. Ηρακλείου στο διάζωμα ένας άντρας και στη συνέχεια και λίγο πιο πάνω άλλος ένας, όμως δεν προέκυψε να έχουν σχέση με το περιστατικό και έτσι παραμένει η πεποίθηση ότι ο δράστης επέλεξε απόμερα σημεία για την διαφυγή του, μέχρι να καταλήξει στο κέντρο της Αθήνας και με άγνωστο μέσο.

Η μπεζ δερμάτινη γυναικεία τσάντα που είχε μαζί της η Δώρα Ζέμπερα παραμένει άφαντη. Τονίζεται στο σημείο αυτό ότι η τσάντα δεν έχει κάποιο σχέδιο ή κάποιο μεταλλικό στολίδι.

Οι Αρχές θεωρούν πως ο δράστης είναι μάλλον αδύνατον να ρίσκαρε να διαφύγει νωρίς το απόγευμα με το φως του ήλιου από κεντρικούς δρόμους και λεωφόρους με ματωμένα ρούχα και θεωρείται πιθανό να διέφυγε από τις γραμμές του ηλεκτρικού και στοές.

Η Δώρα Ζέμπερη είχε πάει στο Νεκροταφείο όπως συνήθιζε για να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο ενός φίλου της που είχε χάσει τον περασμένο Μάιο την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα.

Πρώτος την είδε ένας συγγενής θανόντος σε διπλανό μνήμα και φώναξε τον ιερέα ο οποίος αναγνώρισε την κοπέλα, αφού ήξερε σε ποιο μνήμα πήγαινε και προσκυνούσε. Βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά από το μνήμα του φίλου της μέσα σε μία λίμνη αίματος…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Στην Ομόνοια το στίγμα του κλεμμένου κινητού της

Δολοφονία Ζέμπερη: Στοχευμένες έρευνες σε ληστές πεζών - Το προφίλ του δράστη

Δολοφονία Ζέμπερη: Νέο στοιχείο και μαρτυρίες οδηγούν τις έρευνες

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων γύρω απ' το Β' Νεκροταφείο

SHARE:

24Media Network