Δολοφονία Μπακαρί: Ξύπνησαν μνήμες από την άγρια δολοφονία - Διεκόπη η δίκη

O 22χρονος Μπακαρί Χέντερσον, που δολοφονήθηκε στο Λαγανά

Στις 13 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού πολίτη Μπακάρι Χέντερσον,στο Λαγανά Ζακύνθου

Στις 13 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών για την υπόθεση του θανάτου του Αμερικάνου πολίτη Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου. Η ακροαματική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα το πρωί, όμως διακόπηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, αλλά και της απουσίας μαρτύρων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, μετά την έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας ο αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, κατόπιν σχετικής αίτησης που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι της οικογένειας Χέντερσον και η οποία είχε γίνει δεκτή για τους επτά από τους εννέα συνολικά κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2018, είχαν κριθεί ένοχοι έξι από τους εννέα κατηγορουμένους για την υπόθεση του θανάτου Μπακάρι Χέντερσον.

Οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση, για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, για θανατηφόρα σωματική βλάβη και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Τρεις άλλοι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί αρχικά ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά τελικά απαλλάχτηκαν της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

Η πρωτόδικη απόφαση


Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, μετά από μια δίμηνη ακροαματική διαδικασία αποφάσισε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων μετατρέποντας όμως την κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση που ήταν για τους περισσότερους σε θανατηφόρα ή απλή σωματική βλάβη.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε αρχικά για τον 1ο την ενοχή του για σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη ενω για τους 6ο, 7ο, 8ο, 9ο για σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη. Για τον Ζακυνθινό μπάρμαν μαζί με τον 3ο και 4ο εκ των κατηγορουμένων αποφασίστηκε η ενοχή τους για απλή σωματική βλάβη, ενω ο 5ο κατηγορουμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Σε ότι αφορά στις ποινές η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν απο 20 εως 12 χρονια ενω μετα τη διάσκεψή της, η έδρα ανακοίνωσε την επιμέτρηση για τον καθένα που είναι για τον 1ο καθειρξη 15 ετών, για τον 5ο καθειρξη 5 ετών, για τον 6ο, 7ο, 8ο καθειρξη 9 ετών, για τον 9ο καθειρξη 10 ετων. Ο Ζακυνθινός μπάρμαν, ο 3ος και ο 4ος κρίθηκαν αθώοι λόγω της μετατροπής της κατηγορίας και αφέθηκαν ελευθεροι καθόσον δεν υποβλήθηκε εγκληση για εκ νέου ποινική διωξη.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές και αναμένεται οι καταδικασθέντες να οδηγηθούν στη φυλακή.


Το βίντεο ντοκουμέντο


Βίντεο από κάμερα ασφαλείας του μπαρ στο Λαγανά Ζακύνθου,που δείχνει πώς ξεκίνησε ο μοιραίος καβγάς:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: δολοφονία
SHARE:

24Media Network