Δολοφονία Τοπαλούδη: Τι απαντούν οι κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνα για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου

Δολοφονία Τοπαλούδη: Τι απαντούν οι κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνα για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου

"Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη" γράφουν και τονίζουν ότι δεν υπήρξε βιασμός. Αναλυτικά η ανακοίνωση.

Τη δική τους εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν στις φυλακές Αυλώνα και τον ξυλοδαρμού του 19χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη δίνουν οι κρατούμενοι, σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρουν, ο 19χρονος «δεν έπαθε τίποτα», ενώ τονίζουν ότι οι φήμες για βιασμό είναι παντελώς ψευδείς.

«Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη» τονίζει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από ό,τι αξίζει σε έναν βιαστή».

Στην εν λόγω ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η σωφρονιστική υπηρεσία δεν είχε καμία σχέση ούτε κάλυψε το περιστατικό. «Απεναντίας, ο βιαστής τοποθετήθηκε εξ’ αρχής σε απομονωμένο χώρο» όπως λένε οι κρατούμενοι, και συνεχίζουν: «Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, παρέλασαν από τις φυλακές Αυλώνα δεκάδες αξιωματούχοι του υπουργείου και ο βιαστής διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Σε αντίθεση βέβαια με συγκρατούμενο μας που βρισκόταν επί μία ημέρα πολύ βαρύτερα χτυπημένος, από μία συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, σε χώρο της φυλακής και πήγε τελικά μετά από παραινέσεις μας».

Στην ίδια ανακοίνωση, οι φυλακισμένοι κάνουν λόγο για «υποκρισία του υπουργείου Δικαιοσύνης», καθώς «ανήλικοι κρατούμενοι περνούν τον χειμώνα χωρίς θέρμανση και με νερά να στάζουν στους διαδρόμους».

«Η πολυδιαφημισμένη ευαισθησία για τις ανήλικες ψυχές εξαντλήθηκε στην προστασία ενός βιαστή» γράφουν οι ίδιοι, και ολοκληρώνουν λέγοντας: «Δε θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης. Ακόμα και αυτή τη δικαιοσύνη που μας έχει στοιβάξει εδώ, μας έχει συντρίψει κάθε όνειρο για το μέλλον, δε θα την υποκαταστήσουμε. Δε θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία από την οποία προερχόμαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε».

“Ένα σωφρονιστικό κατάστημα δεν μπορεί να απονείμει Δικαιοσύνη”

Ένα σωφρονιστικό κατάστημα δεν μπορεί να λειτουργεί σαν όργανο απονομής Δικαιοσύνης, δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Καλημέρα όλη μέρα” με τη Ζηνοβία Σαπουνά, η δικηγόρος Μαρία Παρέντη με αφορμή τον ξυλοδαρμό του 19χρονου.

Συμπλήρωσε, πως οι σήμερα οι πολίτες δείχνουν να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στη Δικαιοσύνη, εξαιτίας πολλών περιστατικών, όπως ο εγκλεισμός αθώων ανθρώπων (Ηριάννα-Θεοφίλου). “Και τελικά, τασσόμαστε ως κοινωνία υπέρ του λιντσαρίσματος;” ρωτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα