Δολοφονία Τοπαλούδη: Βιασμό στις φυλακές Αυλώνα καταγγέλλει ο 19χρονος – Θα εξεταστεί από ιατροδικαστή

Δολοφονία Τοπαλούδη: Βιασμό στις φυλακές Αυλώνα καταγγέλλει ο 19χρονος – Θα εξεταστεί από ιατροδικαστή

Προανάκριση από την αστυνομία για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου που κατηγορείται για την δολοφονία 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Ο κατηγορούμενος καταγγέλλει, ότι υπέστη και βιασμό από άλλους κρατουμένους στις φυλακές.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής διενεργεί, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, προανάκριση για τον ξυλοδαρμό μέσα στη φυλακή του 19χρονου, ο οποίος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Ο κατηγορούμενος καταγγέλλει, ότι εκτός από τον ξυλοδαρμό του, υπέστη και βιασμό από άλλους κρατουμένους στις φυλακές. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, έχασε τις αισθήσεις του και όταν τις ανέκτησε, βρισκόταν σε άλλον χώρο και χωρίς το εσώρουχό του.

Τον 19χρονο θα εξετάσει την Τετάρτη ιατροδικαστής για να διαπιστώσει, εάν πράγματι υπέστη βιασμό.

Υπενθυμίζεται πάντως, πως σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη τη Δευτέρα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους.

«Στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο Κατάστημα Κράτησης. Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γιάννης Τοπαλούδης: Συμπαρίσταμαι στον πατέρα του 19χρονου

Τη συμπαράστασή του στους γονείς του 19χρονου προφυλακισμένου για τη δολοφονία της κόρης του, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, εξέφρασε στον News 24/7 στους 88,6 ο πατέρας της 21χρονης, Γιάννης Τοπαλούδης. «Παρά τον πόνο και τη θλίψη μας, είμαι κι εγώ γονιός και συμπαραστέκομαι στον πατέρα. Αυτό που θέλουμε εμείς, είναι να αποδοθεί η δικαιοσύνη, όπως πρέπει και να καταδικαστεί παραδειγματικά, όπως προβλέπει η ελληνική νομοθεσία», είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε παράλληλα, οι γονείς που διαπιστώνουν ότι τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα, να απευθύνονται στους ειδικούς, για να προλαμβάνονται εγκλήματα σαν αυτό με θύμα την Ελένη. Να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με ηθικές αρχές και να σκύβει από πάνω τους και η κοινωνία, τόνισε ο κ. Τοπαλούδης.

Λάμπρου στον News 24/7 στους 88,6: Άγραφοι νόμοι στις φυλακές

Για άγραφους νόμους μέσα στα καταστήματα κράτησης, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 το μέλος της πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, Πάνος Λάμπρου κι εκτίμησε ότι μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το φαινόμενο της αυτοδικίας.

Σημείωσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τα ΜΜΕ στην κάλυψη των γεγονότων, καθώς και διερεύνηση των ευθυνών που σαφώς υπάρχουν, για την επίθεση στον 19χρονο, ενώ μάλιστα, ήταν σε απομόνωση.

Κούγιας: Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν το κράτος Δικαίου

Για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου τοποθετήθηκε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος παρίσταται ως συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας καταδίκασε τον βίαιο ξυλοδαρμό. “Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν το κράτος Δικαίου”, είπε. “Η κοινωνία της φυλακής είναι μια ιδιαίτερη κοινωνία. Εκεί υπάρχουν οι πραγματικά διεστραμμένες προσωπικότητες που έχουν ταυτιστεί με την παραβατικότητα και μπορεί να επαναλάβουν την παραβατικότητα όταν βγουν, αλλά είναι τα παιδιά που χρησιμοποιούν τον χρόνο της φυλακής για να γίνουν καλύτεροι. Ειδικά στις φυλακές Αυλώνος τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και επιμορφώνονται.

Άλλα παιδιά πηγαίνουν στο δημοτικό για να μάθουν ελληνικά, Έλληνες που επιμορφώνονται, σπούδασαν, τελειώνουν το Πολυτεχνείο. Ωστόσο μέσα στη φυλακή υπάρχει μια αντίληψη που είναι μια διάθεση απενεχοποίησης επειδή και οι ίδιοι έχουν κάνει σοβαρά εγκλήματα κατά της κοινωνίας. Αντιδρούν σε ακραία εγκλήματα και αυτό δεν συνηθίζεται σε ιδρύματα φυλακών ανηλίκων. Συνήθως γίνεται σε φυλακές ενηλίκων, για παράδειγμα θυμόμαστε την υπόθεση Δουρή”, είπε ο Αλέξης Κούγιας.

“Ήμουν δικηγόρος του πατέρα που σκότωσε τον δολοφόνο του παιδιού του έξω από τον ανακριτή. Μέσα στη φυλακή, αυτή η διάθεση σε ειδικά εγκλήματα που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, υπάρχει. Αλλά είναι μια πράξη που δεν μπορεί να πει κανείς καλά του κάνανε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα