Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πού στρέφονται οι έρευνες των δύο ειδικών ομάδων

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πού στρέφονται οι έρευνες των δύο ειδικών ομάδων

Η πρώτη ομάδα του "Ανθρωποκτονιών" και η δεύτερη του "Κατά Ιδιοκτησίας" έχουν αναλάβει την εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος. Η δεύτερη ομάδα επικεντρώνεται κυρίως στο "modus operandi" των δραστών.

Πυρετώδεις είναι οι έρευνες των καλύτερων και πιο έμπειρων αστυνομικών που διαθέτει η Ασφάλεια Αττικής για την όσο το δυνατό πιο σύντομη εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο μίας 20χρονης μητέρας μπροστά στα μάτια του μωρού της και του τραγικού συζύγου της με κίνητρο των δραστών την ληστεία.

Πρόκειται για την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) και τις ομάδες που έχουν συσταθεί από το 1ο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και το 2ο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Η μία ομάδα του «Ανθρωποκτονιών» προσπαθεί εγκαίρως να βρει στοιχεία που θα εξηγήσουν την δράση των τριών αδίστακτων κακοποιών, εντός της οικίας της άτυχης οικογένειας, τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Μαΐου, επί της οδού Παναγούλη 10. Στοιχεία για τον τρόπο που πήγαν και διέφυγαν οι δράστες, αν είναι δυνατόν να βρουν στοιχεία από τυχόν προηγηθείσα παρακολούθηση και κατόπτευση του χώρου και ως προς όλα αυτά αναζητούνται τυχόν αυτόπτες μάρτυρες και υλικά κλειστών κυκλωμάτων, αφού αυτό της οικίας και δεν κατέγραψε τίποτα λόγω αποσύνδεσης του καταγραφικού, αλλά και έσπασαν την κάμερα οι δράστες.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά Eurokinissi

Επίσης, έχουν συλλεχθεί ευρήματα που έχουν αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή ανάλυση και τυχόν ταυτοποίηση με σεσημασμένους. Στο Ανθρωποκτονιών έχουν μία γενική εικόνα για την σωματική διάπλαση των δραστών από την περιγραφή του 33χρονου πιλότου και επίσης αναζητούν τυχόν περιπτώσεις που να ταιριάζει ο σωματότυπος. Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής για να έχουν μία πληρέστερη εικόνα οι αστυνομικοί για το τι υπέστη το άτυχο θύμα στα χέρια τους, με την ελπίδα ότι μπορεί από την πάλη που εκτυλίχθηκε να υπάρχει και το γενετικό υλικό των δραστών

Η δεύτερη ομάδα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, στην οποία ποντάρουν επίσης πολλά οι επικεφαλής αξιωματικοί της Ασφάλειας, αναζητούν περιπτώσεις από το παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο όπου το «modus operandi» των συγκεκριμένων αδίστακτων κακοποιών τυχόν να ταιριάζει, ενώ παράλληλα ψάχνουν για κακοποιούς, ληστές και διαρρήκτες με βίαιο ιστορικό που τυχόν αποφυλακίστηκαν πρόσφατα.

Συχνότητα διαρρήξεων υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή που έγινε το συγκεκριμένο έγκλημα, το οποίο πρωτοφανές μπορεί να μην είναι για τα σύγχρονα ελληνικά χρονικά, αλλά σίγουρα είναι σπάνιο.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά Eurokinissi

Σημειώνεται, ότι πεποίθηση των Αρχών είναι πως από το ύψος της λείας των δραστών δεν προκύπτει το συμπέρασμα πως υπήρχε κάποια τρομερή προετοιμασία για το «χτύπημά» τους. Θεωρούν ότι στοχοποιήθηκαν πρόσφατα και ότι πιθανόν οι δράστες να πήγαν θεωρώντας ότι ενδεχομένως να έβρισκαν μεγαλύτερη λεία από αυτή που στην πραγματικότητα άρπαξαν και δεν φάνηκε να γνωρίζουν καλά τους χώρους του σπιτιού. Η πεποίθησή τους ότι ίσως θα έβρισκαν και περισσότερα χρήματα, φάνηκε και από το γεγονός ότι παρότι τους υπέδειξε ο σύζυγός που είχαν κρυμμένες τις οικονομίες τους, εκείνοι συνέχισαν να ερευνούν πολύ έντονα και επίμονα το σπίτι.

Τέλος εκεί που επίσης ποντάρουν πολύ οι Αρχές είναι στο να κάνουν πραγματικά κόλαση την πιθανότητα των δραστών να βρουν καταφύγιο και να νιώσουν ασφαλείς. Δεν είναι τυχαία η απόφαση άλλωστε της κυβέρνησης να επικηρύξει τους δράστες με 300.000 ευρώ, αναζητώντας κάθε πληροφορία, που μπορεί να δοθεί και να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, χθες με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους 300.000 ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος της 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά Eurokinissi

«Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα