Έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους: Στον εισαγγελέα Κορίνθου υπό αυστηρά μέτρα οι δολοφόνοι της 73χρονης

Έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους: Στον εισαγγελέα Κορίνθου υπό αυστηρά μέτρα οι δολοφόνοι της 73χρονης
korinthostv.gr

Στον εισαγγελέα Κορίνθου οδηγήθηκαν οι δύο Ρομά που δολοφόνησαν την άτυχη 73 στους Αγίους Θεοδώρους για να της κλέψουν την αλυσίδα της. Ένταση επικράτησε στα δικαστήρια.

Στον εισαγγελέα Κορίνθου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής οι δύο δράστες της δολοφονίας 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους. Με χειροπέδες στα χέρια και κουκούλες στα πρόσωπα μπήκαν στο γραφείο του εισαγγελέα και ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν έως την ερχόμενη Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια της άφιξής τους, επανέλαβαν πως έχουν μετανιώσει για το έγκλημα. Με γρήγορα βήματα μπήκαν στα ενδότερα και λίγο αργότερα βγήκαν για να μπουν στα αυτοκίνητα της Ασφάλειας. Τότε ο λιγοστός κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ξέσπασε σε αποδοκιμασίες. “Φτου σας φονιάδες” φώναξαν κάποιοι

Η ομολογία των δύο Ρομά, για τη δολοφονία της 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους στις 7 Δεκεμβρίου σοκάρει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες 26 και 28 ετών, που παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και εμφανίζονται μετανιωμένοι, σκότωσαν την ηλικιωμένη, για να της κλέψουν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, ενώ έκανε τα ψώνια της στη λαϊκή.

korinthostv.gr

 

 

Το Σάββατο σε δηλώσεις του στον Alpha, ο σύζυγος της 73χρονης ξέσπασε: «Ήταν αλήτες, έχω καταρρεύσει από αυτό που μας έκαναν. Τη γυναίκα μου την κομματιάσανε. Είναι μια ανάπαυση στην ψυχούλα της, η παράδοσή τους. Εγώ τους αναγνώρισα. Με πήγαν οι αστυνομικοί σε μία αίθουσα με τζαμαρίες και λέω: “αυτός ήταν”! Τον είχα δει όταν πετάχτηκα από το σπίτι μου.»

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Οι δύο Ρομά ομολόγησαν την πράξη τους λέγοντας, ότι το προηγούμενο Σάββατο, στις 7 Δεκεμβρίου, είχαν πάει στην λαϊκή αγορά της περιοχής για πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες, είδαν την άτυχη γυναίκα που είχε βγει για ψώνια και παρατήρησαν την αλυσίδα στον λαιμό της, αποφασίζοντας να την ακολουθήσουν για την κλέψουν.

Φτάνοντας στο εξοχικό της γυναίκας την φώναξε ο ένας από τους δύο έξω και την άρπαξε από το λαιμό για να της πάρει την αλυσίδα. Δεν περίμεναν όμως όπως είπαν την σθεναρή αντίσταση της ηλικιωμένης η οποία άρπαξε από την μπλούζα τον δράστη και ταυτόχρονα έβαλε τις φωνές. Μόλις είδαν όπως ισχυρίστηκαν τον σύζυγο και τον γιο της άτυχης γυναίκας να βγαίνουν από το σπίτι, πανικοβλήθηκαν, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και έβαλαν μπροστά.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους, δεν πρόσεξαν την γυναίκα που στάθηκε μπροστά από το αυτοκίνητό τους και το κατάλαβαν ότι την παρέσυραν μόνο όταν αναπήδησε το αυτοκίνητο κυριολεκτικά περνώντας από πάνω της, με αποτέλεσμα να της συνθλίψουν τον αυχένα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τις ροδιές των ελαστικών του οχήματος των δραστών πάνω στο σώμα της άτυχης γυναίκας. 

Οι δύο δράστες ζήτησαν συγνώμη τόσο από την οικογένεια του θύματος όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα όπως φέρονται να είπαν και εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους. 

Βεβαίως αυτό μπορεί να είναι απλά και μία νομική στρατηγική, καθώς και διέφυγαν από το σημείο και όλες αυτές τις ημέρες προσπαθούσαν να κρυφτούν και να διαφύγουν της σύλληψης μέχρι που πραγματικά είδαν ότι ήταν αδύνατο να γλιτώσουν. Άλλωστε οι Αρχές είχαν χρησιμοποιήσει και τεχνικές μεθόδους για τον εντοπισμό τους, είχαν εικόνα για τις διαδρομές τους και από την πρώτη στιγμή ακολουθούσαν από κοντά τα ίχνη τους. Το απόγευμα αναμένεται να μεταφερθούν στην Κόρινθο και από εκεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα