Ειδικό Δικαστήριο, όπως Supreme Court

Ειδικό Δικαστήριο, όπως Supreme Court
ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.(Eurokinissi-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ) Eurokinissi

Σε οθόνη προβλήθηκε η λίστα Λαγκάρντ στη δίκη Παπακωνσταντίνου, αναπαράσταση των αρχείων, που εμφανίζεται να άνοιξε ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου

Με τη φράση… “ούτε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δεν τα βλέπουμε αυτά. Supreme  Court γίναμε”, ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου έδωσε την παραγγελία να ξεκινήσει η προβολή της λίστας Λαγκάρντ, όπως εστάλη στην Ελλάδα από τη Γαλλία για δεύτερη φορά, αποθηκευμένη σε ένα cd.

O αστυνόμος Απ. Δελτσίδης, εξειδικευμένος σε ψηφιακά δίκτυα, ανέλαβε να δείξει στο δικαστήριο τα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ. Παράλληλα, με βάση τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης παρουσίασε ποιά αρχεία ονομάτων και με ποιά σειρά ανοίχτηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, όταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε για πρώτη φορά τη λίστα Λαγκάρντ.

Μεταξύ των ονομάτων που φέρεται να έλεγξε εκείνο το βράδυ ο πρώην υπουργός, είναι και αυτά επιχειρηματιών και προσώπων με τα ονόματα Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, η υπεράσπιση αναφέρθηκε στα αρχεία με το όνομα “Παπανδρέου”, αναφέροντας πως αν ο πρώην υπουργός είχε μπει στη διαδικασία να ψάξει τα συγκεκριμένα αρχεία, τότε δεν θα είχε ανοίξει μόνο τρία -όπως κατηγορείται- από και τα 13 που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα