Εισαγγελική έρευνα για εφοριακούς που έκαναν τα στραβά μάτια σε οικονομικό έλεγχο εταιριών

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΙΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΙΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ EUROKINISSI

Ποινικές ευθύνες αναμένεται να αποδοθούν σε εφοριακούς που έκαναν τα στραβά μάτια κατά τη διάρκεια οικονομικών ελέγχων σε εταιριών καπνικών προϊόντων

Ποινικές ευθύνες σε βάρος εφοριακών που φέρονται ότι έκαναν τα… στραβά μάτια κατά τον έλεγχο δύο ύποπτων για φοροδιαφυγή εταιριών καπνικών προϊόντων, αναζητά ο Εισαγγελέας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται, ύστερα από έγγραφο που συνέταξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με το οποίο μία υπάλληλος ΔΟΥ ΦΑΕ φέρεται ότι πήρε «μίζα» ύψους 100.000 ευρώ προκειμένου να βγάλει «λάδι» τις δύο εταιρίες. Κατόπιν ζητήθηκε να γίνει επανέλεγχος και προς τούτο συγκροτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών συνεργείο ελέγχου, αποτελούμενο από δύο εφοριακούς κι έναν επόπτη - εφοριακό της ίδιας ΔΟΥ ΦΑΕ. Ο επανέλεγχος φανέρωσε φοροδιαφυγή, το ύψος της οποίας προσεγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ, την οποία δεν «είδε» η πρώτη, φερόμενη ως δωροδοκηθείσα, εφοριακός, για την οποία ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

Το διάστημα εκείνο έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών Αργύρη Δημόπουλου καταγγελίες ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των δύο εταιριών (στην πορεία η πρώτη απορρόφησε τη δεύτερη) απειλούσαν με μηνύσεις τις υπαλλήλους - εφοριακούς κι ότι ο επικεφαλής του συνεργείου είχε σχέσεις με τον οικονομικό σύμβουλο μίας εκ των επιχειρήσεων ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε εφοριακός.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα διερευνηθούν τα αδικήματα της απόπειρας υπηρεσιακής απιστίας, της παράβασης καθήκοντος και όποιο άλλο αδίκημα προκύψει. Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων θα εξεταστεί κι ο παραπάνω επιχειρηματίας. Ακόμη, ερευνάται ο ρόλος προϊσταμένης Οικονομικής Επιθεώρησης που φέρεται ότι επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος, στο μεταξύ, ζήτησε από τις δύο εφοριακούς να συνεχίσουν τον οικονομικό έλεγχο και να αντικατασταθεί ο επόπτης.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network