Έκλεβαν αυτοκίνητα από τα Βόρεια Προάστια και τα μεταπωλούσαν ή τα έκαναν ανταλλακτικά

Έκλεβαν αυτοκίνητα από τα Βόρεια Προάστια και τα μεταπωλούσαν ή τα έκαναν ανταλλακτικά

Εξιχνιάσθηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων από την ευρύτερη Βορειοανατολική Αττική

Εξαρθρώθηκε, από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων με σκοπό να τα διαθέσουν εκ νέου στην αγορά με παραποιημένα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Αθήνα, δύο Έλληνες ηλικίας 30 και 32 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, των διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της πλαστογραφίας καθώς και για παράβαση των Νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί όπλων και περί ναρκωτικών. Επιπλέον, συγκατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα τυγχάνουν δύο ακόμη συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έχοντας διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων με σκοπό, αφού προηγουμένως παραποιούσαν τα στοιχεία τους, να τα πωλήσουν αυτούσια ή τμηματικά ως εξαρτήματα.

Ειδικότερα οι δράστες, επιδίδονταν σε κλοπές οχημάτων συγκεκριμένου τύπου για τα οποία υπάρχει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια αγόραζαν ίδιου τύπου οχήματα που είχαν υποστεί βλάβη και η επισκευή τους ήταν οικονομικά ασύμφορη και αφαιρούσαν τα τμήματα εκείνα που αναγράφεται ο αριθμός πλαισίου τους ώστε να τα τοποθετήσουν στα κλεμμένα (μέθοδος «εντοιχισμός»).

Επιπλέον, για την ολοκλήρωση της εγκληματικής τους δράσης, μεταβίβαζαν τα αυτοκίνητα είτε στους ίδιους είτε σε συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, τους άλλαζαν χρώμα και προέβαιναν σε ψευδείς δηλώσεις απώλειας πινακίδων.

Ακόμη, συνεργάζονταν με άτομα που απασχολούνταν σε όλους τους τομείς της αγοραπωλησίας των αυτοκινήτων, ενώ την πώληση των τροποποιημένων αυτοκινήτων την ανέθεταν σε άτομα που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο αυτό ή αναρτούσαν σχετικές αγγελίες στο διαδίκτυο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και χώρους αποθήκευσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων,έξι εγκέφαλοι διαφόρων οχημάτων, πέντε εξωτερικές κλειδαριές αυτοκινήτων, πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων μεταβίβασης αυτοκινήτων, οκτώ φυσίγγια, 1.660 ευρώ και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 14 περιπτώσεις και έχουν κατασχεθεί 10 αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

SHARE:

24Media Network