Έκλεβαν αυτοκίνητα, τα διέλυαν και τα έκαναν ανταλλακτικά

Έκλεβαν αυτοκίνητα, τα διέλυαν και τα έκαναν ανταλλακτικά

Εξαρθρώθηκε σπείρα κλοπών αυτοκινήτων τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους-Κατασχέθηκε κλεμμένο αυτοκίνητο, 16 κινητήρες και πλήθος εξαρτημάτων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, σπείρα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

Συνελήφθησαν στον Πειραιά, δύο μέλη της σπείρας (ένας Αλβανός και ένας Έλληνας), ενώ αναζητούνται δύο επιπλέον Έλληνες συνεργοί τους.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν, παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων και διέθεταν τα μέρη τους σε τρίτους ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούσαν ως έδρα της σπείρας κατάστημα επισκευής και εμπορίας ανταλλακτικών, στο οποίο μετέφεραν και διέλυαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Από την έρευνα σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, 16 κινητήρες αυτοκινήτων, πλήθος ανταλλακτικών οχημάτων, μεγάλος αριθμός κλειδιών οχημάτων, δύο φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, Ι.Χ. φορτηγό που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ανταλλακτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, κλοπή
SHARE: