Έκλεβε φωτογραφίες κοριτσιών και γυναικών με μαγιό από το Facebook και τις αναρτούσε στο προφίλ του

Κυβερνοεπίθεση (φωτογραφία αρχείου)
Κυβερνοεπίθεση (φωτογραφία αρχείου) MELNYK58/123RF

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σε βάρος ενός 30χρονου Έλληνα για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία σχετικά με χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος με το πρόσχημα ότι είναι δήθεν ερασιτέχνης φωτογράφος, δημοσίευε συστηματικά σε λογαριασμό του στο Facebook, φωτογραφίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί χωρίς την συγκατάθεση των ατόμων που απεικονίζονταν σε αυτές από τους λογαριασμούς τους.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων και κατόπιν αλληλογραφίας με τον αρμόδιο πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τις εμπλεκόμενες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψαν τα στοιχεία του δράστη και ο τόπος διαμονής του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ ο επίμαχος λογαριασμός στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης απενεργοποιήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): FEELSAFE, E-COMMERCE

-Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR .

-Μέσω της διαδικτυακής πύλης της Ελληνικής Αστυνομίας: https://portal.astynomia.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Facebook
SHARE:

24Media Network