Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα

Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα

Τα πολλά της πρόσωπα, δείχνει η εγκληματικότητα, η οποία παρά τις προσπάθειες της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε έξαρση. Άκρως ανησυχητικό πλέον είναι το φαινόμενο της χρήσης όπλων ακόμα και σε απλές διαρρήξεις

Η τελευταία άκρως εντυπωσιακή ληστεία σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Με ένα καλοστημένο σχέδιο οι δράστες έκαναν μία υπέροχη για αυτούς κερδοφόρα δουλειά, με λεία πάνω από ένα εκατ. ευρώ. 

Αυτό έγινε στις δύο Οκτωβρίου. Μία μέρα μετά, η Ελλάδα συγκλονίζεται από το βίαιο θάνατο, τη δολοφονία 60χρονου σε μονοκατοικία στον Πειραιά.

Tο θύμα βρέθηκε δεμένο σε λίμνη αίματος με το σπίτι ανάστατο. Στις δέκα και μισή το πρωί της Κυριακής  ένας ηλικιωμένος βρήκε το θάνατο μέσα στο σπίτι του στην Κερατέα. Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο, σημειώθηκαν στην Αττική 8 ληστείες.

Ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας, κατήγγειλε ότι μεγάλο ρόλο στην έξαρση των ληστειών έχει παίξει η αποδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι ληστές με τα Καλάσνικοφ

Ο μεγάλος μπελάς για την αστυνομία είναι ένας. Τα όπλα. Πλέον, ομολογούν αστυνομικοί σε μεταξύ τους συζητήσεις, ακόμα κι ένας διαρρήκτης κουβαλά όπλο. Όχι μαχαίρι ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, αλλά πυροβόλο όπλο.

Το είχε πει παλιότερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσής, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Πως κυκλοφορούν πολλά όπλα και μάλιστα βαριά.

Η ανησυχητική αυτή πραγματικότητα καταγράφεται όμως και στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ.

Περίπου 20 ληστείες καταγράφονται κάθε μέρα στο αστυνομικό δελτίο. Παρατήρηση. Πολλές εξ αυτών αν όχι οι περισσότερες με πυροβόλα όπλα.

Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετείται και η δράση της συμμορίας με τα καλάσνικοφ.

Βαριά οπλισμένοι οι κακοποιοί, εισβάλλουν σε σπίτια και αρπάζουν ότι βρουν. Την τελευταία φορά όμως δεν δίστασαν να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη γυναίκα και νεαρή μητέρα, μπροστά στα μάτια του συζύγου της.

Μέχρι τώρα οι ίδιοι κακοποιοί έχουν χτυπήσει τουλάχιστον 10 φορές σε περιοχές όπως, το Πανόραμα της Βούλας, το Παλαιό Φάληρο, στο Παλαιό Ψυχικό αλλά και σε τουλάχιστον άλλες οκτώ περιοχές της Αττικής.

Η μετακόμιση της εγκληματικότητας

Τα μέτρα και η προσπάθεια της αστυνομίας να περιορίσει το έγκλημα, εν μέρει έχουν αποδώσει καρπούς. Περιοχές όπως αυτή της Ομόνοιας, στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν ηρεμήσει χάρη στην εντατική παρακολούθηση του μέρους από την ΕΛΑΣ.

Η συχνή παρουσία των αστυνομικών όμως ανάγκασε τους κακοποιούς να στραφούν σε άλλες περιοχές.

Για παράδειγμα στην Κυψέλη, η δράση από τους τσαντάκηδες αυξήθηκε κατά 760%, ενώ στα Εξάρχεια, τα οποία σημειωτέον, είχαν ελάχιστη εγκληματικότητα, τώρα παρουσιάζεται ένα +290% στις ληστείες.

Και άλλες όμως περιοχές της Αθήνας έχουν αφεθεί στο έλεος τους.

Η Αρτέμιδα, η Βαρυμπόπη το Κορωπί πλήττονται συνεχώς. Το ίδιο ισχύει και για περιοχές όπως το Καπανδρίτι και το Δήλεσι.

Ποιοτικές διαφορές και στη δράση των κακοποιών

Οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ, η συχνή αστυνόμευση αλλά και τα νέα σώματα της αστυνομίας, δηλαδή οι ομάδες ΔΙΑΣ και Δέλτα, ώθησαν τους κακοποιούς να αναζητήσουν πιο εύκολους και αφύλαχτους στόχους.

Δηλαδή, αφέθηκαν σε γενικές γραμμές οι τράπεζες αλλά και τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ και πλέον οι υπ αριθμόν ένα στόχοι είναι οι κατοικίες των πολιτών, ειδικά οι μονοκατοικίες τις νυχτερινές ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα