Εκβίαζαν οδοντίατρο επειδή δεν ικανοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του

Περιπολικό της ΕΛΑΣ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ EUROKINISSI

Πατέρας με τον γιο του και ο δικηγόρος τους εκβίαζαν τον οδοντίατρο ακόμα και με απειλές κατά της ζωής του και του ιατρείου του, επειδή ο γιος δεν ικανοποιήθηκε από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης υπόθεση εκβίασης σε βάρος 36χρονου οδοντίατρου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ένας 52χρονος και ο 29χρονος γιος του, καθώς και ο 44χρονος, επίσης Έλληνας, δικηγόρος τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για άμεση συνέργεια σε εκβίαση.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία του 36χρονου οδοντίατρου, σύμφωνα με την οποία ο 52χρονος και ο 29χρονος από αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, μεταχειριζόμενοι απειλές κατά της ζωής του και της επιχείρησής του, θεωρώντας τον υπεύθυνο για μη παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας στον 29χρονο, απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, μέσω του 44χρονου δικηγόρου, απαιτούσαν εκβιαστικά από τον παθόντα το επιπλέον χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου να μην κινηθούν νομικά εναντίον του.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, μεσημβρινές ώρες χθες σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην περιοχή της Χαλκηδόνας, οι τρεις άντρες παρέλαβαν από τον 36χρονο συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, οπότε και συνελήφθησαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network