Ισόβια για ανθρωποκτονία στον 'δράκο των ασανσέρ'

Main preelection rally of the far-right party of Golden Dawn, in Athens, on Jan. 21, 2015 /         ,  ,  21 , 2015
Main preelection rally of the far-right party of Golden Dawn, in Athens, on Jan. 21, 2015 / , , 21 , 2015 ORESTIS SEFEROGLOU / SOOC

Ένοχος για ανθρωποκτονία κρίθηκε ο "δράκος των ασανσέρ". Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το φονικό στο Λυκαβηττό πριν από 21 χρόνια. Διαβάστε τι υποστήριξε η εισαγγελέας

Ξανά πίσω στη φυλακή επιστρέφει ο "δράκος των ασανσέρ" που τη δεκαετία του '90 αποτέλεσε τον φόβο και τον τρόμο 28 γυναικών μέχρι την καταδίκη του για βιασμούς και ληστείες σε ποινή κάθειρξης 179 χρόνια (εκτιτέα τα 25 έτη).

Εικοσιένα χρόνια μετά, το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας καταδίκασε τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ισόβια κάθειρξη, καθώς αποδέχθηκε πως σκότωσε το Μάιο του 1996 στο Λόφο του Λυκαβηττού τον 21χρονο Νικήτα Κωρονιό μπροστά στα μάτια της κοπέλας του. Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατά πλειοψηφία 5-2 (δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών).

Αφορμή για την εκδίκαση της υπόθεσης ύστερα από δύο δεκαετίες ήταν το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του κατηγορουμένου που είχε εντοπιστεί. Με τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας η ΔΕΕ κατάφερε να ταυτοποιήσει στον πρόσωπο του καταδικασθέντα Χρήστο Γκίλη τον δράστη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το θύμα και η κοπέλα του μόλις είχαν θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητό τους όταν αντιλαμβάνονται να τους παρακολουθούν τρεις άγνωστοι. Ο άτυχος άνδρας, θέλοντας να προφυλάξει τη συνοδό του, βγήκε από το αυτοκίνητο και μετά από διαπληκτισμό δέχθηκε χτύπημα με μαχαίρι. 

Είναι με βεβαιότητα ο δράστης

Καταπέλτης για τον κατηγορούμενο ήταν και η εισαγγελική εισήγηση, η οποία ζητούσε την ενοχή του όπως κατηγορείται.   Χαρακτήρισε το παλαμικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου όπου έπεσε νεκρός ο Νικήτας Κωρονιός, "αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο". Όπως ανέφερε, ο κατηγορούμενος "είναι με βεβαιότητα ο δράστης" προσθέτοντας πως ο ίδιος "θα μπορούσε να είναι πιο ειλικρινής στην απολογία του απέναντι στο δικαστήριο και τη μνήμη του νεκρού".

Ουδέποτε πήγα στο Λυκαβηττό

Είχε προηγηθεί η απολογία του Χρήστου Γκίλη, ο οποίος υποστήριξε πως δεν ήξερε πως βρέθηκε το ίχνος. "Ουδέποτε πήγα στον Λυκαβηττό" είπε και συνέχισε αναφερόμενος στο παρελθόν του: "Κατηγορήθηκα  μόνο για ένα βιασμό και δυο απόπειρες, έφαγα 170 χρόνια φυλακή διότι είχα κάνει πολλές ληστείες. Όταν αποφυλακίστηκα το 2008 δούλευα σε μια εταιρία εκδηλώσεων και μετά μου χρέωσαν  κάποιες άλλες υποθέσεις με κλοπές τσαντών και για αυτό μπήκα παλι μέσα". Επικαλούμενος το παρελθόν του παραδέχθηκε ότι ήταν γνώριμος των αρχών αφού για χρόνια μπαινόβγαινε στη φυλακή για σειρά αδικημάτων.

(Φωτογραφία Sooc)

SHARE: