Επιχειρηματίας εκβιαζόταν από πρώην συνεργάτη του που 'κλωνοποίησε' την ιστοσελίδα του

Επιχειρηματίας εκβιαζόταν από πρώην συνεργάτη του που 'κλωνοποίησε' την ιστοσελίδα του

Ο πρώην συνεργάτης του 47χρονου επιχειρηματία έφτιαξε διαδικτυακή ιστοσελίδα και πλαστό προφίλ στο Facebook, με συκοφαντικό περιεχόμενο για τον ίδιο και την εταιρεία του

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση εκβίασης σε βάρος 47χρονου επιχειρηματία της πόλης.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση, ένας 41χρονος Έλληνας και ένας 44χρονος Βούλγαρος, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη Ελλήνων ηλικίας 44 και 51 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εκβίασης κατ’ εξακολούθηση» και «Παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας».

Προηγήθηκε καταγγελία 47χρονου επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία ο 44χρονος Έλληνας, τον οποίο γνώριζε από παλιότερη επαγγελματική τους συνεργασία, έφτιαξε διαδικτυακή ιστοσελίδα, πανομοιότυπη με αυτήν της εταιρείας του και δημιούργησε πλαστό προφίλ στο Facebook, φερόμενο ως δικό του, στα οποία ενέπλεκαν το όνομά του σε παράνομες πράξεις και περιείχαν συκοφαντικό περιεχόμενο τόσο για τον ίδιο όσο και για την εταιρεία του.

Στη συνέχεια, ο δράστης απαιτούσε από τον επιχειρηματία, την καταβολή 40.000 ευρώ προκειμένου να κατεβάσει από το διαδίκτυο την ανωτέρω ιστοσελίδα και να απενεργοποιήσει το πλαστό προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Τέλη Μαρτίου, οι τρεις συνεργοί του 44χρονου, συναντήθηκαν με τον παθόντα σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέλαβαν το χρηματικό 5.000 ευρώ και ακολούθως ο 44χρονος κατέβασε την διαδικτυακή ιστοσελίδα.

Ο δράστης όμως απαίτησε από τον παθόντα επιπλέον 10.000 ευρώ, ως μέρος του συνολικού αιτούμενου ποσού, προκειμένου να απενεργοποιήσει το πλαστό προφίλ στο Facebook και να μην ανεβάσει εκ νέου την διαδικτυακή ιστοσελίδα.

Απογευματινές ώρες την Παρασκευή, σε προκαθορισμένη συνάντηση στο κέντρο της πόλης, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 41χρονος τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 44χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με όχημα ιδιοκτησίας του τον 41χρονο.

Στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ρολόι χειρός, στο οποίο ήταν εγκατεστημένη μικροκάμερα υψηλής ανάλυσης, με την οποία βιντεοσκοπούσε τη συνάντησή του με τον παθόντα, χωρίς τη συναίνεση του τελευταίου. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

SHARE: