Επίθεση με βιτριόλι: Το τηλέφωνο της 34χρονης και οι κάμερες στο “μικροσκόπιο” των αρχών

Επίθεση με βιτριόλι: Το τηλέφωνο της 34χρονης και οι κάμερες στο “μικροσκόπιο” των αρχών

Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες της Ασφάλειας Αθηνών για να ταυτοποιηθεί και να εντοπιστεί η γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη με βιτριόλι. Τι πρόλαβε να δει το θύμα.

Θα χρειαστούν ημέρες, πιστεύουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, για να σχηματιστεί μία εικόνα γύρω από τα κίνητρα και την ταυτότητα της άγνωστης μέχρι στιγμής γυναίκας, που έστησε καρτέρι το πρωί της Τετάρτης, στην εργασία της 34χρονης κοπέλας και της επιτέθηκε με βιτριόλι, στο ισόγειο του κτιρίου της ασφαλιστικής εταιρείας που εργάζεται, επί της οδού Θησέως 214, στην Καλλιθέα.

Τα μόνα λόγια από την πρώτη μικρή επικοινωνία που είχαν με το θύμα οι αστυνομικοί λόγω της κατάστασής της, ήταν ότι όλα έγιναν αστραπιαία, η γυναίκα που είχε κρυφτεί και παραμόνευε στα σκαλιά μεταξύ ισογείου και υπογείου, πετάχτηκε μπροστά της την στιγμή που η 34χρονη πλησίαζε στο ασανσέρ και της πέταξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο.

Το μόνο που πρόλαβε να δει είναι ότι φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα, σίγουρα δεν ήταν ξανθιά όπως είπε στους αστυνομικούς και ενδεχομένως φορούσε σκουφί, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρη για το τελευταίο.

Όπως επίσης η ίδια ανέφερε στους αστυνομικούς, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει κάποια χαρακτηριστικά που να την βοηθήσουν να αναγνωρίσει τη γυναίκα που της επιτέθηκε και δεν γνωρίζει για ποιον λόγο έγινε στόχος αυτής της γυναίκας. Οι αστυνομικοί βεβαίως κατανοώντας την κατάστασή της, της έχουν δώσει τον απαραίτητο χρόνο για να ηρεμήσει κάπως από τους φρικτούς πόνους που αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων και του σοκ που έχει υποστεί, μήπως καθαρίσει η σκέψη της και μπορέσει να τους βοηθήσει, ενδεχομένως και να τους εκμυστηρευτεί κάτι προσωπικό που να μπορέσει να φωτίσει τις έρευνες των Αρχών, τόσο για τα κίνητρα όσο και για την ταυτότητα της δράστιδος.

Στο μεταξύ, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, θα ζητήσει από την εισαγγελία την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των διαδικτυακών εφαρμογών που χρησιμοποιεί το θύμα μήπως προκύψει κάποια συνομιλία, κάποιο μήνυμα, οτιδήποτε που να βοηθήσει στις έρευνες.

Το οικογενειακό περιβάλλον της κοπέλας επειδή ζουν στην επαρχία ούτως ή άλλως δεν έχουν εικόνα για το τι θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή την επίθεση και το πρόσωπο πίσω από αυτή, ενώ ο κύκλος των καταθέσεων συνεχίζεται με άτομα του επαγγελματικού και φιλικού της περιβάλλοντος. Οι περίοικοι που έσπευσαν να την βοηθήσουν όπως η κόρη της φαρμακοποιού από το διπλανό φαρμακείο στην ουσία απλά μετέφεραν όσα άκουσαν από το ίδιο το θύμα, αφού ουσιαστικά κανείς δεν αντιλήφθηκε την γυναίκα που έκανε την επίθεση.

Υπάρχουν γείτονες που έχουν αναφέρει σε ΜΜΕ ότι είδαν κάποια γυναίκα να ρωτάει για το θύμα, όμως όλα αυτά δεν σημαίνει ότι έχουν κατατεθεί και στην Αστυνομία και γενικά για όλα αυτά οι Αρχές πιστεύουν ότι δεν έχουν σχέση και ότι πρόκειται για άτομα που μέσα στο γενικότερο πανδαιμόνιο έτυχε να περάσουν από εκεί.

Το υλικό από τις κάμερες που μέχρι τώρα έχει αναλυθεί δείχνει μόνο το θύμα την στιγμή που σταθμεύει το αυτοκίνητό της και κατευθύνεται προς το κτίριο και στη συνέχεια την στιγμή που βγαίνει υποβασταζόμενη. Στην είσοδο μέσα δεν υπάρχει κάμερα και λίγο πριν το κτίριο, ουσιαστικά υπάρχει «τυφλό» σημείο, το οποίο ενδεχομένως να εκμεταλλεύτηκε και η γυναίκα που της επιτέθηκε. Μάλιστα στην Αστυνομία θεωρούν πιθανό η γυναίκα να γνώριζε καλά το σημείο και ενδεχομένως να έχει κάνει και μεγάλη προμελέτη για την ώρα που θα χτυπούσε το πώς και με ποιον τρόπο θα κατάφερνε να διαφύγει χωρίς να γίνει αντιληπτή, εκμεταλλευόμενη προφανώς και την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, οι αστυνομικοί θα ελέγξουν και βιντεοληπτικά υλικά από άλλα σημεία πιο μπροστά και πιο πίσω από το σημείο, ακόμα και πίσω στον χρόνο μήπως βρουν κάτι αξιοποιήσιμο.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι τα κίνητρα κατά πάσα πιθανότητα είναι προσωπικά, λόγω και του μίσους που φανερώνει μία τέτοια ενέργεια, ωστόσο κρατούν ανοιχτές και άλλες πιθανότητες.

Το μόνο ευχάριστο για την 34χρονη τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πορεία της υγείας της, είναι ότι οι γιατροί κατάφεραν να της σώσουν το αριστερό μάτι, αλλά θα έχει απώλειες στην όραση και σίγουρα έχει πολύ δρόμο μπροστά της και πλαστικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση όσο το δυνατόν στα χημικά εγκαύματα που έχει υποστεί στο πρόσωπο, τον λαιμό, στο στήθος και τα άκρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα