Εξάρθρωση επικίνδυνης συμμορίας στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ/ (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ/ (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Στα χέρια της αστυνομίας τέσσερις επικίνδυνοι κακοποιοί στη Θεσσαλονίκη. Είχαν διαρρήξει πάνω από 40 σπίτια

Τουλάχιστον 45 σπίτια στη Θεσσαλονίκη είχε διαρρήξει τετραμελής σπείρα, που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας.

Οι διαρρήκτες έμπαιναν κυρίως σε μονοκατοικίες , τις νυχτερινές ώρες που οι ιδιοκτήτες κοιμόνταν και τα "άδειαζαν" από χρήματα, τιμαλφή, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Και δεν περιορίζονταν μόνο στα σπίτια αλλά είχαν κλέψει και 23 αυτοκίνητα των ιδιοκτητών τους. Είχαν επίσης αποπειραθεί να διαρρήξουν άλλα 8 σπίτια σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας η συνολική αξία των κλαπέντων ανέρχεται στις 412.000 ευρώ. Από τα 23 αυτοκίνητα εντοπίστηκαν τα 11 ενώ τα υπόλοιπα 12 , όπως προέκυψε από την προανάκριση, διοχετεύτηκαν στην Αλβανία προκειμένου να πουληθούν για 500 ευρώ το καθένα.

Όπως προέκυψε από τη συστηματική έρευνα, οι τέσσερεις διαρρήκτες ,εκ των οποίων έχουν συλληφθεί μόνο οι δύο ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται, είχαν συστήσει, από τον Απρίλιο του 2009 εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη κλοπών, κυρίως σε μονοκατοικίες.

Κατά την διάρκεια της πολυετούς εγκληματικής τους δράσης, τα μέλη της οργάνωσης διέρρηξαν τουλάχιστον 45 οικίες και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες οκτώ σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα 17 στην Πυλαία, 12 στο Πανόραμα, έξι στο Πλαγιάρι, πέντε στον Τρίλοφο, τρεις στο Ωραιόκαστρο και 10 σε λοιπές περιοχές του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και για την εξακρίβωση τυχόν επιπλέον περιπτώσεων διαρρήξεων από τα μέλη της οργάνωσης. Οι δύο συλληφθέντες είναι αλλοδαποί ηλικίας 40 και 22 ετών ενώ οι δύο ομοεθνείς τους που αναζητούνται είναι ηλικίας 30 και 36 ετών.

SHARE:

24Media Network