Εξάρθρωση κυκλώματος που έφερνε ηρωίνη από την Τουρκία και την διακινούσε σε περιοχές του Πειραιά

Εξάρθρωση κυκλώματος που έφερνε ηρωίνη από την Τουρκία και την διακινούσε σε περιοχές του Πειραιά
ΕΛΑΣ

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από την Τουρκία ποσότητες ηρωίνης και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στο Κερατσίνι και στο Πέραμα.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από την Τουρκία στη χώρα μας ποσότητες ηρωίνης και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στις περιοχές του Κερατσινίου και του Περάματος.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στο Κερατσίνι, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, τρεις Έλληνες (54, 60 και 54 ετών), μία 37χρονη Ελληνίδα και δύο Αλβανοί (35 και 26 ετών) ως μέλη αυτής και για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι ακόμη ένας Αλβανός έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης και μία Αλβανή που αναζητείται.

Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών σχετικά με τη δραστηριοποίηση εγκληματικής οργάνωσης στην εισαγωγή από την Τουρκία στη χώρα μας, ποσοτήτων ηρωίνης, καθώς επίσης και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης) στις περιοχές του Κερατσινίου και Περάματος, εντοπίστηκε και πιστοποιήθηκε η εγκληματικής της δράση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση είχε διαρκή δράση και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους ως προς τη διεύθυνση και το συντονισμό της προμήθειας, της εισαγωγής, της μεταφοράς και τη διακίνηση των διαφορετικών ναρκωτικών ουσιών, τη στρατολόγηση υποστηρικτικών μελών (οδηγών-μεταφορών) και την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών.

Από τις έρευνες σε οικίες και χώρους απόκρυψης ναρκωτικών (καβάτζες) που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επιχείρησης για την αποδόμηση του εγκληματικού κυκλώματος και την αποτροπή της διασποράς των ναρκωτικών ουσιών στην παράνομη αγορά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 κιλά και 289 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 27 γραμμάρια κοκαΐνης, 3 δενδρύλλια κάνναβης, 8 ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό 6.840 ευρώ, 2 οχήματα, 14 συσκευές κινητών τηλεφώνων, συσκευή κενού αέρος και μεταλλικός τρίφτης

Κατά τη διάρκεια της προανακριτικής έρευνας πιστοποιήθηκαν πάνω από 550 πράξεις διακίνησης ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα