82χρονη έπεσε στο ντους και επέζησε εννιά μέρες πίνοντας νερό από τη μπανιέρα

Διαβάζεται σε 3'
82χρονη έπεσε στο ντους και επέζησε εννιά μέρες πίνοντας νερό από τη μπανιέρα
iStock

Μια 82χρονη έπεσε στη μπανιέρα της και επέζησε για εννιά μέρες ενώ έχανε και ανακτούσε τις αισθήσεις της συνεχώς.

Μια 82χρονη γυναίκα από τη Βόρεια Καρολίνα έπεσε μέσα στην μπανιέρα της και παρέμεινε παγιδευμένη εκεί για εννέα ημέρες. Κατάφερε να επιβιώσει ανοίγοντας τη βρύση με το πόδι της, πίνοντας νερό που έριχνε στο πρόσωπό της – ενώ έχανε και ανακτούσε τις αισθήσεις της.

Η Τζόαν Ρίβετ μοιράστηκε την ιστορία της με την εφημερίδα The Mountaineer της Βόρειας Καρολίνα, και την αναμεταδίδει ο Guardian.

Αυτού του είδους οι πτώσεις είναι τόσο συχνές στους ηλικιωμένους, που τη δεκαετία του 1980 αποτέλεσαν τη βάση για τις διαφημίσεις της εταιρείας LifeAlert, οι οποίες καθιέρωσαν τη φράση “επεσα – και δεν μπορώ να σηκωθώ” στο αμερικανικό λεξιλόγιο.

Ο σερίφης Μπιλ Γουίλκι επιβεβαίωσε ότι βρήκαν τη Ρίβετ στις 10 Ιουνίου, αφότου ο αδελφός της, Μπιλ Λέσκο, ο οποίος ζει στην Τζόρτζια, τους κάλεσε για να ελέγξουν αν είναι καλά.

Ο Λέσκο ανησύχησε όταν η αδελφή του, η οποία ζει πέντε ώρες μακριά του, δεν απάντησε στις κλήσεις του –οι οποίες γίνονται τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση. Ο Λέσκο φέρεται να κάλεσε πρώτα τους γείτονές της, οι οποίοι παρατήρησαν ότι το αυτοκίνητο της Ρίβετ ήταν στο πάρκινγκ, αλλά δεν υπήρχαν σημάδια κίνησης μέσα στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί έφτασαν και βρήκαν τη Ρίβετ σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μέσα στην μπανιέρα. Η ίδια δήλωσε αργότερα στην Mountaineer ότι ετοιμαζόταν για ύπνο την 1η Ιουνίου, όταν έκανε ένα βήμα προς τα πίσω στο μπάνιο και έπεσε μέσα στην μπανιέρα της.

Η Ρίβετ τραυμάτισε την πλάτη της και συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να σηκωθεί από την μπανιέρα, όπως διηγήθηκε στην εφημερίδα. Με το τηλέφωνό της να βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο, φώναζε για βοήθεια, όμως οι γείτονές της δεν μπορούσαν να την ακούσουν.

Πέρασαν ώρες, και τελικά μέρες – και ήξερε ότι έπρεπε να πιει νερό αν ήθελε να επιζήσει από αυτή τη δοκιμασία.

Η βρύση βρισκόταν στο μακρινό άκρο της μπανιέρας και δεν μπορούσε να την πιάσει με το χέρι της. Έτσι, βρήκε τον τρόπο να γυρίσει τη βρύση με το πόδι της – και στη συνέχεια έπινε νερό ρίχνοντάς το στο πρόσωπό της.

Στο μεταξύ, η Ρίβετ έχανε και ξανάβρισκε τις αισθήσεις της, βλέποντας τις μέρες να περνούν.

Προσευχόταν όσο βρισκόταν στη μπανιέρα και είπε ότι δεν θυμάται τους διασώστες που τη μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Η Ρίβετ έφτασε στο νοσοκομείο με σοβαρή αφυδάτωση και πληγές κατάκλισης από τον τόσο χρόνο που πέρασε στην ίδια θέση μέσα στην μπανιέρα. Το προσωπικό του νοσοκομείου της χορήγησε ορούς και υγρή τροφή κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής της.

“Είμαι ζεστή, είμαι στεγνή. Έκανα ένα ντους σήμερα το πρωί. Είχα φαγητό και νερό. Είμαι ικανοποιημένη”ανέφερε.

“Ακόμα ανακτώ την ενέργειά μου και την αυτοπεποίθησή μου”, δήλωσε η Ρίβετ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα