Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών με διεθνή δραστηριότητα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών με διεθνή δραστηριότητα

Από την έρευνα προέκυψε, πως από τον Μάιο του 2014 διακίνησαν 200 παράνομους μετανάστες, κυρίως Σύρους, τους οποίους αρχικά έφεραν με λέμβους από την Τουρκία στα νησιά

Εξαρθρώθηκε παρακλάδι στην Ελλάδα, τεράστιου δικτύου διακίνησης παράνομων μεταναστών από την Τουρκία μέσω Ελλάδας, στα Βαλκάνια και από εκεί στην Γερμανία και την Αυστρία.

Το εγκληματικό αυτό δίκτυο έδρευε κυρίως σε Τουρκία, Ελλάδα, Αυστρία και Γερμανία και για όσους μετανάστες δεν είχαν χρήματα να διαθέσουν μέχρι τον τελικό προορισμό (Γερμανία), υπήρχε και η επιλογή της Ουγγαρίας με ποσά που κυμαίνονταν ανά άτομο από  3.050 έως 4.200 ευρώ. Συνολικά συνελήφθησαν 11 αλλοδαποί μέλη του κυκλώματος, Σύροι, Πακιστανοί και ένας Ιρακινός ενώ εντοπίστηκαν σε φορτηγό στο Πολύκαστρο του Κιλκίς 21 Σύροι παράνομοι μετανάστες.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, αποδείξεις εμβασμάτων, ασυμπλήρωτες αιτήσεις ασύλου και τα λεγόμενα «hawala», τα τεφτέρια δηλαδή των διακινητών. Από την έρευνα προέκυψε, πως από τον Μάιο του 2014 διακίνησαν 200 παράνομους μετανάστες, κυρίως Σύρους, τους οποίους έφερναν με λέμβους από την Τουρκία στα νησιά και μετά Αθήνα, όπου διανυκτέρευαν σε ξενοδοχεία του κέντρου στην Ομόνοια.

Από την Αθήνα τους μετέφεραν με τα προσωρινά χαρτιά αιτημάτων ασύλου μέσω συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη, με ΚΤΕΛ και τρένα και ύστερα με αυτοκίνητα στην γέφυρα του Αξιού, όπου περνούσαν περπατώντας από τα δάση στα Σκόπια. Μετά τους παραλάμβαναν στη Σερβία άλλα μέλη και τους πήγαιναν οδικώς στην Ουγγαρία ή μέχρι την Γερμανία.

SHARE: