Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει όλο το καλοκαίρι ξενοδοχεία της Κρήτης

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει όλο το καλοκαίρι ξενοδοχεία της Κρήτης

Ο Μαροκινός «εγκέφαλος» της σπείρας συνελήφθη στις 8 Ιουλίου μετά από μία τέτοια διάρρηξη, προφυλακίστηκε και λίγο καιρό μετά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, κάνοντας χρήση του τελευταίου ευεργετικού για τους κακοποιούς νόμου της τελευταίας ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αναδιοργάνωσε τη συμμορία του και προχώρησε σε μπαράζ κλοπών

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις σε δωμάτια ξενοδοχειακών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Συνελήφθησαν, χθες μεταμεσονύκτιες ώρες στα Χανιά, ένας 32χρονος Μαροκινός, ένας 25χρονος Παλαιστίνιος και μία 24χρονη Ελληνίδα, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμα, δύο Αλγερινοί (34χρονος και 31χρονος).

 

Ειδικότερα, από την προανάκριση της Ασφάλειας Χανίων, προέκυψε ότι το τελευταίο τρίμηνο, άγνωστα άτομα προέβαιναν σε κλοπές-διαρρήξεις με τη μέθοδο της αποκόλλησης χρηματοκιβωτίων ( safe – box ), τα οποία ήταν στερεωμένα σε σταθερά σημεία-τοίχους, από δωμάτια ξενοδοχειακών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, τα οποία περιείχαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.

Για το λόγο αυτό συστάθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα, αποτελούμενη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων για την αναζήτηση, εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

 

Αναλυτικότερα, από την έρευνα της  Ασφαλείας Χανίων και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι ο 32χρονος Μαροκινούς , ο οποίος στις 8 Ιουλίου είχε συλληφθεί μετά από διάρρηξη και κλοπή από δωμάτιο ξενοδοχείου ενός Αυστραλού τουρίστα στα Σφακιά, μαζί με την υπόλοιπη σπείρα και  με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί, σε αυτό  το σημείο, ότι ο Μαροκινός «εγκέφαλος» της σπείρας συνελήφθη στις 8 Ιουλίου μετά από την  διάρρηξη εκείνη, προφυλακίστηκε και λίγο καιρό μετά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, κάνοντας χρήση του τελευταίου ευεργετικού για τους κακοποιούς νόμου της τελευταίας ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, περί αποσυμφόρησης των φυλακών, δίνοντάς του την ευκαιρία έτσι η Δικαιοσύνη, να αναδιοργανώσει την συμμορία του και αυτή την φορά να ρημάξει την πλειονότητα των ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής!

Φαινόμενο που δυστυχώς πολλοί υψηλόβαθμοι αστυνομικοί τονίζουν, ότι είναι έντονο τους τελευταίους μήνες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο, κακοποιοί να συλλαμβάνονται και μερικές ημέρες μετά η Αστυνομία να καλείται να τους ξανασυλλάβει, αφού προφανώς ο κακοποιός μετά από μερικές ημέρες στην φυλακή όταν κάνει χρήση αυτού του Νόμου και βγει, δεν αποφυλακίζεται με πρόθεση να γίνει ούτε μεροκαματιάρης ούτε χρήσιμος άνθρωπος για την κοινωνία, απλά συνεχίζει μία ώρα αρχύτερα το μόνο που ξέρει να κάνει καλά….

Επιπλέον σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εντόπιζαν ξενοδοχεία, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και στη συνέχεια αφαιρούσαν με τη μέθοδο της αποκόλλησης, χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν χρήματα και άλλα τιμαλφή. Για τη μετακίνηση τους, χρησιμοποιούσαν εκμισθωμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Κατά τα διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκαν σε αγροτική περιοχή και κατασχέθηκαν 10 διαρρηγμένα χρηματοκιβώτια. Χθες και πρώτες πρωινές ώρες, εντοπίστηκαν ο 32χρονος, ο 25χρονος και η 24χρονη να κινούνται με Ι.Χ. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους 49 γραμμαρίων, 5 κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ κατά τη σύλληψη τους ο 32χρονος με τον 25χρονο προέβαλαν αντίσταση.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι ο 32χρονος με τον 25χρονο σε προγενέστερο χρόνο, προσπάθησαν να αφαιρέσουν χρηματοκιβώτιο από δωμάτιο ξενοδοχείου, έγιναν όμως αντιληπτοί και διέφυγαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην κοινή οικία του 32χρονου και της 24χρονης αλλά και στην οικία του 34χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 ηλεκτρονικές συσκευές (φορητοί υπολογιστές, tablet , i – pad), 5 ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, 10 κινητά τηλέφωνα,  το χρηματικό ποσό των 2.520 ευρώ, χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών (ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Νορβηγίας, Σκωτίας, Καναδά, και άλλες), κοσμήματα (ρολόγια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια), ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών (διαβατήρια, ταυτότητες), μικροποσότητα κάνναβη, δύο φυσίγγια, 11 γυαλιά, ταξιδιωτικοί σάκοι και διαρρηκτικά εργαλεία

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα