Εξαρθρώθηκε σπείρα trafficking. Βίαζαν τα θύματά τους για να κάμψουν τις αντιστάσεις τους

Εξαρθρώθηκε σπείρα trafficking. Βίαζαν τα θύματά τους για να κάμψουν τις αντιστάσεις τους

Συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος και παρασχέθηκε προστασία και αρωγή σε δύο γυναίκες-θύματα τους

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Συνελήφθησαν, στο κέντρο της Αθήνας, τρείς Ελληνίδες, ηλικίας 56, 60 και 65 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμα τέσσερις συνεργοί τους, δύο Ρουμάνοι και δύο Έλληνες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία καθώς και του βιασμού. Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας δύο γυναικών από την Ρουμανία, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, έχοντας διακριτούς ρόλους, από τον Δεκέμβριο του 2014, εντόπιζαν τα θύματα τους στη Ρουμανία και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν νόμιμα, με μεγάλες οικονομικές απολαβές, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τις εγκαθιστούσαν σε σπίτι στην πλατεία Βικτωρίας και από εκεί τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται καθημερινά, υπό την επιτήρηση τους, σε παρακείμενο οίκο ανοχής. Το σύνολο των εισπράξεων διανέμονταν στα μέλη, κατ’ αναλογία με τον ρόλο που κατείχε ο καθένας.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της πρακτικής που ακολουθούσε ηγετικό μέλη της σπείρας, προκειμένου να επιβάλει το φόβο, ήταν οι συνεχείς βιασμοί των θυμάτων του. Στα θύματα, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

SHARE:

24Media Network