Εξιχνιάστηκε το άγριο έγκλημα στον Δομοκό-Ο δράστης αποπειράθηκε να διαφύγει στο εξωτερικό

Εξιχνιάστηκε το άγριο έγκλημα στον Δομοκό-Ο δράστης αποπειράθηκε να διαφύγει στο εξωτερικό
Περιπολικό της αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Το θύμα αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος του νεαρού ομοεθνούς του από το Πακιστάν και μάλιστα τον τραβούσε βιντεοκλήση-Εκείνος συνεπλάκη μαζί του, τον σκότωσε και τον έθαψε στα πουρνάρια.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονου Πακιστανού, η οποία διαπράχθηκε βραδινές ώρες, παραμονής της Πρωτοχρονιάς, σε περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας από 24χρονο ομοεθνή του.

Έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, επετεύχθη η ταυτοποίηση του δράστη.

Πρόκειται για ομοεθνή του θύματος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ήταν σημαντική η συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο δράστης φιλοξενούνταν από το θύμα, σε καλύβα στον Δομοκό, σχετικά κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα που εργαζόταν το θύμα. Όπως προέκυψε, μετά από κατανάλωση αλκοόλ, ο 41χρονος έκανε μία βιντεοκλήση σε ομοεθνή του σε άλλη χώρα και σε αυτή φαινόταν η απόπειρά του να ασελγήσει σε βάρος του νεαρού ομοεθνή του και φιλοξενούμενου στην καλύβα του. Απότομα όμως η βιντεοκλήση σταμάτησε και όπως προέκυψε μετά από μεταξύ τους διαπληκτισμό, νεαρός τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι και στη συνέχεια μετέφερε τη σωρό του θύματος, που είχε καλύψει με κουβέρτα, με τη χρήση καροτσιού μεταφοράς προϊόντων, εντός πυκνής βλάστησης (πουρνάρια), σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την καλύβα.

Ακολούθως, επιχείρησε να εξαφανίσει αντικείμενα και είδη ένδυσης του θύματος, τα οποία έφεραν κηλίδες αίματος, απορρίπτοντας αυτά σε διαφορετικά σημεία και επιχειρώντας να τα κάψει, ενώ αποχώρησε πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας από την περιοχή, με προορισμό την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς, εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αλλοδαπών Αττικής, όπου είχε μεταβεί αυτοβούλως, με σκοπό την οικιοθελή αποχώρηση για τη χώρα καταγωγής του. Η Αστυνομία δεν είχε από παλιότερα τα αποτυπώματά του, όμως στον χώρο του εγκλήματος αυτά βρέθηκαν κάτι που εκείνος δεν το γνώριζε και έτσι με το που εμφανίστηκε στην ουσία προδόθηκε.

Ο δράστης αφού ομολόγησε, υπέδειξε στους αστυνομικούς, το σημείο όπου εντοπίσθηκε η σορός του θύματος, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα και τα είδη ένδυσης, που είχε επιχειρήσει να εξαφανίσει. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα