Φολέγανδρος: Ο δολοφόνος φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας – Καλά στην υγεία του, οδηγήθηκε στον ανακριτή

Φολέγανδρος: Ο δολοφόνος φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας – Καλά στην υγεία του, οδηγήθηκε στον ανακριτή
Στον ανακριτή ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς Eurokinissi

Ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο Νάξου. Φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Στο νοσοκομείο Νάξου μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Τετάρτης ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, ο οποίος όμως είναι καλά στην υγεία του και αυτη την ώρα απολογείται στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το naxostimes.gr γύρω στις 8 το βράδυ άνδρες του Α.Τ. Νάξου και της Ασφάλειας τον μετέφεραν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο Νάξου.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 30χρονος παρουσίασε επιληπτική κρίση και κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Mega το πρωί της Πέμπτης, ο συνήγορός του υποστήριξε ότι ο 30χρονος, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι στο κρατητήριο.

Ακολούθησε ιατρική γνωμάτευση και κρίθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις 10:00 στον ανακριτή όπως ήταν προγραμματισμένο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο Eurokinissi

 

Αλέξης Κούγιας: “Να προσέξουν”

Σε δήλωση προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, απευθύνοντας προειδοποίηση προς την υπεράσπιση.

“Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία”, αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Τι θα υποστηρίξει στον ανακριτή

Ο 30χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του δικαστικού λειτουργού, περιγράφοντας αναλυτικά τα όσα έλαβαν χώρα μεταξύ του ίδιου και της 26χρονης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 30χρονος μέχρι σήμερα δεν έχει αναφέρει στις αρχές τις λεπτομέρειες των όσων προηγήθηκαν του εγκλήματος, κρατώντας πολλά πράγματα για τον εαυτό του. Αυτή την κίνηση ο συνήγορος του, Ιω. Βλάχος, αποδίδει σε ένα “σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης”, με αποτέλεσμα ο εντολέας του να μην έχει -όπως υποστηρίζει- πλήρη συνείδηση.

Με αυτό το επιχείρημα, η υπεράσπιση αναμένεται να ζητήσει από τον ανακριτή Νάξου τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να αποσαφηνιστεί η ψυχική υγεία του ασθενή.

Η ενέργεια αυτή έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας, Αλ. Κούγια, ο οποίος αναμένεται στο επόμενο στάδιο να δηλώσει ότι παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων. Ο Αλ. Κούγιας έχει επιτεθεί ευθέως σε βάρος του συναδέλφου του -καθώς βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές και στην υπόθεση του Δ. Λιγνάδη- κάνοντας λόγο για “προκλητική – ρεαλιστική προσπάθεια, χωρίς καμία συναισθηματική υποδομή, του συνηγόρου της υπερασπίσεως του 30χρονου κατηγορουμένου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα