Φολέγανδρος: “Συλλυπητήρια στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς” είπε ο δολοφόνος

Φολέγανδρος: “Συλλυπητήρια στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς” είπε ο δολοφόνος
O δολοφόνος της 26χρονης Eurokinissi

Ο συνήγορος του 30χρονου δήλωσε ότι η υπόθεση είναι τραγική "με πολύ έντονα προσωπικά στοιχεία και με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο", γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξη Κούγια.

Την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή Νάξου για να απολογηθεί, ο 30χρονος κατηγορούμενος για το έγκλημα σε βάρος της συντρόφου του στη Φολέγανδρο. Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον δικαστικό λειτουργό, προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή με τον συνήγορό του Γιάννη Βλάχο.

Όπως μεταδίδει το Naxostimes.gr, εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου με σκυφτό κεφάλι, και απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, ο 30χρονος δολοφόνος είπε: «Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς». Στη συνέχεια μπήκε στο περιπολικό όχημα της αστυνομίας για να μεταφερθεί και πάλι στο κρατητήριο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βλάχος τόνισε ότι έχει ρητή εντολή από την οικογένεια του 30χρονου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Σημείωσε ότι στο νησί βρίσκονται και οι γονείς του καθ’ ομολογίαν δράστη.

Όπως όλα δείχνουν ο κ. Βλάχος θα επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα τα οποία οδήγησαν σε αυτή την πράξη τον 30χρονο. «με πολύ έντονα προσωπικά στοιχεία και με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο δε θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα για το εάν θα ζητήσει ψυχιατρική γνωμάτευση. Δήλωσε ότι χθες προσπάθησε να συνομιλήσει με τον εντολέα του όμως δεν κατάφερε να “συνεννοηθεί” μαζί του. Αυτό που επίσης σημείωσε ήταν ότι τα όποια νέα στοιχεία της υπόθεσης θα κατατεθούν στο δικαστήριο.

Αντιδράσεις Κούγια

Η δήλωση του συνηγόρου του καθ’ ομολογίαν δράστη της ανθρωποκτονίας περί ψυχολογικών προβλημάτων προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της οικογένειας του θύματος, Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή (ο οποίος μετά το έγκλημα, αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία, εξαφανίστηκε επί 28 ώρες, επικοινωνώντας προφανώς με τον δικηγόρο του και τους συγγενείς του) προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση, μη σεβόμενος τον πόνο και την αγανάκτηση της οικογένειας για την αδιανόητη απώλεια αυτού του υπέροχου πλάσματος, αλλά και την ελληνική κοινωνία που έχει τρομοκρατηθεί από την πράξη του εντολέα του και έχει εκμανεί εις βάρος του για τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα».

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες από την αστυνομική έρευνα για την υπόθεση αναφέρουν πως το θύμα, πριν βρεθεί στο κενό σπρωγμένη από τον 30χρονο, όπως ο ίδιος ομολόγησε, δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο.

Οι επόμενες κινήσεις

Η πλευρά της οικογένειας του θύματος αναμένεται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς ενίσχυση της κατηγορίας. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη δηλώσει ότι θα υποβάλει σειρά αιτημάτων με πρώτο και βασικό το άνοιγμα των ηλεκτρονικών συσκευών (κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονικό υπολογιστή) της Γαρυφαλλιάς, με στόχο τον εντοπισμό των συνομιλιών μεταξύ του ζευγαριού.

Με τον τρόπο αυτό ενδέχεται να φανούν οι μεταξύ τους σχέσεις, καθώς και η συχνότητα των εντάσεων, που ενδεχομένως είχαν οι δυο τους κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία της 26χρονης στη Φολέγανδρο έδειξε ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν όταν την έσπρωξε στο θάνατο ο 30χρονος σύντροφός της. Τώρα, υπάρχει το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε χτυπήσει το θύμα στο κεφάλι και μετά να την έριξε στα βράχια.

Το θύμα έχει χτυπήματα στο κεφάλι τα οποία δεν ταιριάζουν με τα όσα έχει υποστηρίξει προανακριτικά ο 30χρονος. Ο δράστης ισχυρίστηκε πως όταν έριξε το αυτοκίνητο στην πλαγιά και η νεαρή κοπέλα βγήκε τρομοκρατημένη, εκείνος την ακολούθησε και πάνω στον καυγά την έσπρωξε (δυο φορές), ρίχνοντάς την στα βράχια και εν συνεχεία στη θάλασσα, όπου πνίγηκε.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα νέα στοιχεία, όταν ο 30χρονος έριξε το αυτοκίνητο στην πλαγιά, λίγο πριν από τον γκρεμό, η 26χρονη βγήκε από το αυτοκίνητο τρομοκρατημένη και φώναζε βοήθεια.

Naxostimes.gr

 

Η ομολογία του 30χρονου δολοφόνου

Βάσει των όσων είπε στην ομολογία του ο 30χρονος όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχαν με την 26χρονη, επειδή πήραν λάθος δρόμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ζευγάρι θέλησε να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία της Φολεγάνδρου, αλλά έχασε τον δρόμο. Τότε ξεκίνησε ένας μεγάλος καυγάς, που οδήγησε στη δολοφονία της.

Ο 30χρονος κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν το δρόμο κι άρχισε ο τσακωμός μέσα στο αυτοκίνητο, που κατέληξε στη γυναικοκτονία.

Όπως είπε στην κατάθεση του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος κατά τη διάρκεια του τσακωμού εκείνος κατά λάθος σήκωσε το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα