Φόνος στα Βριλήσσια: “Γάζωσαν” τον “Καπέ” με καλάσνικοφ και άλλαξαν δύο οχήματα

Φόνος στα Βριλήσσια: “Γάζωσαν” τον “Καπέ” με καλάσνικοφ και άλλαξαν δύο οχήματα
Πυροβολισμοί με έναν νεκρό άνδρα στα Βριλήσσια, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 Eurokinissi

Άγνωστοι δράστες "γάζωσαν" τον "Καπέ" και τον σκότωσαν στην μέση του δρόμου, στη γειτονιά του στα Βριλήσσια--18 κάλυκες από καλάσνικοφ στο σημείο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για την μαφιόζικη εκτέλεση και μάλιστα μέρα-μεσημέρι, στη γειτονιά του θύματος, στα Βριλήσσια.

Οι δράστες, που όλα οδηγούν στο συμπέρασμα, πως εκτελούσαν «συμβόλαιο», στο πλαίσιο του πολυετούς πολέμου ανάμεσα σε αντίπαλες μαφιόζικές ομάδες, είχαν στήσει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του 56χρονου Δ.Κ.Κ. γνωστού και ως «Καπέ» αλλά και διαφυγής για τη συνέχεια.

Την στιγμή που το θύμα περπατούσε στον δρόμο, τον πλησίασαν και κυριολεκτικά τον γάζωσαν με περισσότερες από 10 σφαίρες που καρφώθηκαν στο σώμα και το κεφάλι του, με αποτέλεσμα τον σχεδόν ακαριαίο θάνατό του. Μάλιστα στο σημείο βρέθηκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ. Αμέσως μετά, ανέπτυξαν ταχύτητα και περίπου 2 χλμ. πιο μακριά, στην περιοχή του Χαλανδρίου έβαλαν φωτιά στο αρχικό όχημα διαφυγής, ένα μαύρο BMW, που εικάζεται ότι χρησιμοποίησαν, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και διέφυγαν ενδεχομένως με δεύτερο όχημα διαφυγής.

Το έγκλημα έγινε σε κοντινή απόσταση από την οικία του θύματος και με αρκετό κόσμο εκείνη την στιγμή στον δρόμο που έτρεχε να καλυφθεί ακούγοντας την «βροχή» από τους πυροβολισμούς.

Ο στόχος των εκτελεστών ήταν πασίγνωστος στις Αρχές, με μεγάλη προϊστορία τη δεκαετία του ‘90 στο Συνδικάτο του Εγκλήματος με τις δολοφονίες «νονών» της νύχτας, έχει απασχολήσει για ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, σωματεμπορία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και πλήθος παράνομων ενεργειών ενώ πρόσφατα είχε εμφανιστεί το όνομα του και στην περίφημη δικογραφία της ΕΥΠ για τους επίορκους αστυνομικούς και τις σχέσεις τους με ηχηρά ονόματα της εγχώριας Μαφίας.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με λήψη καταθέσεων από τυχόν αυτόπτες, από άτομα του στενού κύκλου του θύματος και αναζητούνται βιντεοληπτικά υλικά από γειτονικές κάμερες για ανάλυση. Βεβαίως, στο επίκεντρο των ερευνών μπαίνουν και πρόσφατες περιπτώσεις εκτελέσεων αλλά και λίγο παλιότερες που ενδεχομένως να σχετίζονται με τον κύκλο του αίματος μεταξύ των αντιπάλων εγκληματικών οργανώσεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα