Φυλακές Κορυδαλλού: Νεκρός σε συμπλοκή ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Φυλακές Κορυδαλλού: Νεκρός σε συμπλοκή ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου
Στιγμιότυπο από το νοσοκομείο-ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού Eurokinissi

Νεκρός έπεσε ο Αλβανός κακοποιός Αλμπέρ Μπάκο στις φυλακές Κορυδαλλού ύστερα από συμπλοκή με άλλους κρατούμενους, λίγο πριν αρχίσει η δίκη.

Τη συνδρομή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής ζήτησαν οι Φυλακές Κορυδαλλού και το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την διερεύνηση της δολοφονίας που έγινε το μεσημέρι εντός των Φυλακών σε βάρος του Αλβανού κακοποιού Αλμπέρ Μπάκο.

Η αιματηρή συμπλοκή, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε εντός των φυλακών με άλλους κρατούμενους ανάμεσά τους και ο Ιμπραχίμ Μπραχιμάι που είχε συλληφθεί σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα ως ο εκτελεστής του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο Μπάκο είχε υποδειχθεί τότε ως ο ηθικός αυτουργός και εντολέας της εκτέλεσης του δικηγόρου και φαίνεται ο Μπραχιμάι θέλησε να του κλείσει το στόμα πριν την δίκη που είναι σε δύο ημέρες, λόγο για τον οποίο το θύμα είχε μεταφερθεί από τις Φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό. Ο Μπραχιμάι κρατείται σε απομόνωση αυτή την στιγμή και αναμένεται να εξεταστεί από τους άντρες της Ασφάλειας.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο Μπάκο δέχτηκε απανωτά χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο, ένα εξ αυτών μάλιστα στο λαιμό που ήταν εξαιρετικά βαθύ και μοιραίο.

Ο Μπάκο είχε κατηγορηθεί επίσης για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη το 2014, αντίδικου της Energa και κατ’ επέκταση ενός εκ των δικηγόρου του Άρη Φλώρου, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ενώ για την υπόθεση Αντωνόπουλου είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο Φλώρος.

Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου, η δίκη της οποίας πρόκειται να ξεκινήσει την Τετάρτη, έγινε καθώς ο Μπάκο και ο συνεργός του Ντούλτσε φέρονται να έστειλαν τον Μπραχιμάι και τον συνεργό του στον δικηγόρο για να απαιτήσουν έναντι αμοιβής να άρουν τις ομολογίες τους που ενέπλεκαν τον Φλώρο, δίχως να το καταφέρουν και φαίνεται πως ο πυροβολισμός έγινε με πρόθεση τον τραυματισμό αλλά με αποτέλεσμα τον θάνατο του άτυχου δικηγόρου.

Πρόσθετα, ο Μπάκο ήταν ο ίδιος άνθρωπος που είχε προκαλέσει πριν μερικά χρόνια το μακελειό σε μπαρ του Μικρολίμανου ανοίγοντας πυρ ακόμα και προς αθώους θαμώνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα