Γέρακας: Πάνω από 20 σφαίρες δέχτηκε το θύμα – Ερευνάται τυχόν συσχετισμός με την εκτέλεση Σκαφτούρου

Γέρακας: Πάνω από 20 σφαίρες δέχτηκε το θύμα – Ερευνάται τυχόν συσχετισμός με την εκτέλεση Σκαφτούρου
Στιγμιότυπο από το πρατήριο καυσίμων Eurokinissi

Το θύμα είχε δεχτεί και στο παρελθόν ένοπλη επίθεση, ενώ το 2014 είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις εκβιασμών. Υπό έρευνα τυχόν σύνδεση με την εκτέλεση του "Θείου Τζο" στο σπίτι του στα Δερβενοχώρια.

Περισσότερες από 20 σφαίρες δέχτηκε ο 40χρονος Γ.Μ. και ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων επί της Λ. Μαραθώνος 88, στον Γέρακα, από τους εκτελεστές που του έστησαν καρτέρι θανάτου, λίγο μετά τις 8 το πρωί και μόλις εκείνος είχε φτάσει στην επιχείρησή του και είχε κατέβει από το αμάξι του.

Τουλάχιστον τέσσερις άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε βαν, εισήλθαν στο πρατήριο καυσίμων και την στιγμή που είχε φτάσει εκεί ο 40χρονος, τρεις εξ αυτών, τον αιφνιδίασαν και κυριολεκτικά τον γάζωσαν με απανωτούς πυροβολισμούς από καλάσνικοφ με αποτέλεσμα να τον σωριάσουν νεκρό στο σημείο.

Αμέσως μετά, οι δράστες μπήκαν στο βαν και διέφυγαν. Λίγο αργότερα, Πυροσβεστική και Αστυνομία κλήθηκαν για ένα βανάκι που είχε παραδοθεί στις φλόγες, επί της οδού Κατράκη, στην Παλλήνη, μέσα στο οποίο καίγονταν και παρατημένα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Από τις Αρχές εκτιμάται πως είναι το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την επίθεση και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Οι δράστες εκτιμάται πως διέφυγαν από το σημείο, ενδεχομένως με μοτοσικλέτες και με κατεύθυνση προς την Δυτική Αττική.

Το θύμα είχε δεχτεί και στο παρελθόν ένοπλη επίθεση με χειροβομβίδα σε βάρος του και είχε απασχολήσει το Τμήμα Εκβιαστών, καθώς το 2014 είχε κατηγορηθεί για υπόθεση εκβιασμών.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που συνέλλεξε στοιχεία, βιντεοληπτικά υλικά και καταθέσεις, στο πλαίσιο της διερεύνησης του νέου αιματηρού χτυπήματος, το οποίο αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Πιθανή σύνδεση με τον Γιάννη Σκαφτούρο

Ενδεχομένως να πρόκειται για ακόμα ένα χτύπημα στον ακήρυχτο πόλεμο ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες του κόσμου της νύχτας, που σχετίζεται με τα ηνία στο λαθρεμπόριο καυσίμων και τους εκβιασμούς και θεωρείται πως αυτή την φορά το θύμα ήταν στην αντίπερα όχθη από αυτή του Γιάννη Σκαφτούρου, που έπεσε νεκρός ύστερα από μαφιόζικη επίθεση στο πατρικό του σπίτι, στα Δερβενοχώρια, κατά την διάρκεια οικογενειακού τραπεζιού.

Χωρίς ακόμα βεβαίως οι Αρχές να έχουν στοιχεία επ’ αυτού, μοιραία διερευνούν την πιθανότητα τυχόν συσχετισμών μεταξύ των υποθέσεων, για να μπορέσουν να κατευθύνουν αναλόγως και την έρευνά τους.

Αυτό που σίγουρα προβληματίζει όμως την Αστυνομία, είναι ότι πέρα από την συνέχιση των αιματηρών επιθέσεων και ξεκαθαρισμάτων, αυτά πλέον γίνονται όχι μόνο νύχτα, αλλά και υπό το φως της ημέρας, με δεκάδες αθώους περαστικούς και με υπαρκτούς φόβους πλέον να υπάρξουν θύματα από αυτόν τον πόλεμο και σε βάρος ανθρώπων που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτή την αντιπαλότητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα