Δίκη ΧΑ: Μάρτυρας για Φύσσα: ‘Για τέτοια δολοφονία σε βάρος Έλληνα έπρεπε να δοθεί εντολή’

Δίκη ΧΑ: Μάρτυρας για Φύσσα: ‘Για τέτοια δολοφονία σε βάρος Έλληνα έπρεπε να δοθεί εντολή’
Συνεδρίαση στον Κορυδαλλό όπου διεξάγετο η δίκη της Χρυσής Αυγής με εξέταση προστατευόμενου μάρτυρα. Η εξέτασή του γινόταν από ειδικό δωμάτιο στη ΓΑΔΑ και η κατάθεση ακουγόταν από μεγάφωνα στην αίθουσα του Κορυδαλλού. Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2017 eurokinissi

Για όσα βίωσε τον 1,5 χρόνο που ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής μίλησε η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας, η κατάθεση της οποίας ξεκίνησε σήμερα

Καταπέλτης σε βάρος της Χρυσής Αυγής ήταν και ο δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση. Αναφέρθηκε στις διδαχές γύρω από τη ναζιστική ιδεολογία, τις σχέσεις με την αστυνομία, την ιεραρχία αλλά και για το ρόλο του  Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ιω. Λαγού.

Αυτή τη φορά στην ειδική αίθουσας της ΓΑΔΑ βρέθηκε γυναίκα, η οποία παρουσία  εισαγγελέα και πταισματοδίκη -πάντα με αλλοιωμένη φωνή- κατέθεσε όσα βιώσει κατά το ενάμισι έτος που ήταν μέλος της οργάνωσης. Κι αυτή η μάρτυρας επιβεβαίωσε την ύπαρξη ιεραρχίας. “Το ΟΚ το έδινε ο Μιχαλολιάκος, το έλεγε στο Λαγό, ο Λαγός στον Πατέλη και οι εντολές εκτελούνται” υποστήριξε, κάνοντας λόγο για “ντόμινο”. Μάλιστα, εκτίμησε ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα έπρεπε να γίνει με μία αντίστοιχη εντολή, αλλά η ίδια δεν θα μπορούσε να ξέρει κάτι, αφού ήδη είχε αποχωρήσει από την ΧΑ. Σίγουρα όμως, όπως είπε, “μια τέτοια δολοφονία σε βάρος Έλληνα έπρεπε κάποιος να δώσει εντολή. Προσωπικά δεν περίμενα η ΧΑ να φτάσει σε φόνο και δη Έλληνα…”.

Πρόσθεσε πως “ο Πατέλης και ο Λαγός μας μιλάγαν για πειθαρχία και μας λέγανε να εκτελούμε εντολές και να μην ρωτάμε, ιεραρχικά θα μας ενημερώνανε, αφού για κάθε περιστατικό υπάρχει εντολή από πάνω. Χαρακτήρισε δε τον Ιω. Λαγό “πλάτη της Νίκαιας” καθώς “ήταν το καμάρι της ΧΑ, γιατί πήγαινε και καθάριζε”, ενώ αναφέρθηκε και στο Γ. Ρουπακιά λέγοντας ότι ήταν τον ως σημαντικό στέλεχος της οργάνωσης.

Αναφορικά με τη σχέση τη ΧΑ με την αστυνομία, κατέθεσε ότι στις πορείες είχαν συνοδεία την αστυνομία “γιατί ο Πατέλης είχε πολύ καλές σχέσεις με συγκεκριμένο αστυνομικό από το ΑΤ Νίκαιας που ήταν χρυσαυγίτης και βοηθούσε κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα. Τον έπαιρνε τηλέφωνο και καθάριζε. Μάλιστα η μάρτυρας είπε ότι μια φορά που ο Πατέλης κατηγορήθηκε για το ξυλοδαρμό μιας εγκύου, το είπε σε εκείνον και ούτε δικογραφία έγινε ούτε τίποτα”.

Όσο για τον προσηλυτισμό, η προστατευόμενη μάρτυρας είπε: “Στα γραφεία πήγαινα δύο φορές την εβδομάδα και μας μίλαγε ο Πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης για την ιδεολογία της ΧΑ, που ήταν να καθαρίσει η χώρα μας από του Πακιστανούς και όλους του ξένους, μας μίλαγαν για την άρια φυλή για την ναζιστική ιδεολογία και ότι το ολοκαύτωμα σε βάρος των Εβραίων ποτέ δεν έγινε και είναι ψέμα… μας λέγανε ότι τους Πακιστανούς τους χτυπάμε. (..)Μέσα στο χώρο των γραφείων της τοπικής οργάνωσης υπήρχε η ελληνική σημαία και κάθε φορά που μπαίναμε την χαιρετούσαμε σηκώνοντας ψηλά το δεξί χέρι”.

Τόνισε τέλος, ότι ο Γιώργος Πατέλης “είχε φτιάξει και ένα δικό του κλειστό πυρήνα από φουσκωτούς”, και πως για να μπει κάποιος στο κλειστό πυρήνα θα έπρεπε “να δείρει Πακιστανούς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα