Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Πώς έγινε η σύλληψη του συντρόφου της 17χρονης στη Βόρεια Μακεδονία – Ομολόγησε το έγκλημα

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Πώς έγινε η σύλληψη του συντρόφου της 17χρονης στη Βόρεια Μακεδονία – Ομολόγησε το έγκλημα
Το σπίτι όπου βρέθηκε νεκρή η 17χρονη INTIME NEWS

Ο φερόμενος δράστης όπως πίστευαν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, προσπάθησε να διαφύγει σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Στα χέρια των αντρών της Αστυνομίας βρίσκεται ο Πακιστανός σύντροφος της 17χρονης από το Περιστέρι, που φέρεται ως υπεύθυνος για τη δολοφονία της, η οποία προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των γυναικοκτονιών στη χώρα μας.

Ο δράστης με το που παραδόθηκε στα χέρια των Ελλήνων αστυνομικών παραδέχτηκε αμέσως τις πράξεις του και ομολόγησε.

Πώς έγινε η σύλληψη

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αποτρόπαιο έγκλημα, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του δράστη, στην Αττική και σε ολόκληρη την χώρα.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις του, σύμφωνα με τις οποίες, κατευθύνθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό να διαφύγει σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι αστυνομικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τους συναδέλφους τους στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις.

Τα “λάθη” του δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης άφησε αρκετά ίχνη πίσω του, που ακολούθησαν μεθοδικά οι άντρες του Ανθρωποκτονιών. Πρώτα, πείστηκαν εντελώς από την εμπλοκή του με το έγκλημα, καθώς ξέχασε εντός του διαμερίσματος στο Περιστέρι τα δικά του κλειδιά που του είχε δώσει η οικογένεια για το διαμέρισμα. Σύντομα, οι αστυνομικοί από την έρευνά τους διαπίστωσαν πως ο δράστης ήρθε σε επαφή με ομοεθνή του και του δήλωσε την πρόθεσή του να διαφύγει προς Θεσσαλονίκη.

Έτσι οι Αρχές άρχισαν να «κλειδώνουν» τις έρευνές τους στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Ο δράστης είχε πάρει μαζί του το κινητό τηλέφωνο του θύματος που δεν είχε κάρτα sim και η 17χρονη το λειτουργούσε μόνο με τις εφαρμογές, αλλά και το δικό του κινητό τηλέφωνο που από την άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών διαπίστωσαν πως εξέπεμψε σήμα από την Βόρεια Ελλάδα, μέχρι που ο δράστης ξεφορτώθηκε και τα δύο κινητά και τα πέταξε.

Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων και περιπολιών, εντοπίστηκε από τους Έλληνες αστυνομικούς αργά το βράδυ της Παρασκευής (5/8) ομάδα παράτυπων μεταναστών στη Βόρεια Μακεδονία, όπου διαπιστώθηκε πως ανάμεσά τους ήταν και ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας της 17χρονης. Ο δράστης συνελήφθη στην ενδοχώρα της Βορείου Μακεδονίας από αστυνομικούς της γειτονικής χώρας με την καθοδήγηση των Ελλήνων συναδέλφων τους, βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ελληνικών Αρχών και οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα, προς εκτέλεση του εντάλματος που είχε ήδη εκδοθεί σε βάρος του.

Ο ίδιος μάλιστα ομολόγησε προφορικά την πράξη τους στους Έλληνες αστυνομικούς και τους λόγους αναμένεται να τους εξηγήσει στην απολογία του στον Ανακριτή.

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη έκανε γνωστή το πρωί του Σαββάτου (06/08) με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα