Ατιμώρητος ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη. Παύει η ποινική δίωξη

Ατιμώρητος ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη. Παύει η ποινική δίωξη
NIKOS LIBERTAS / SOOC

Η απόφαση του δικαστηρίου για το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη. Τι είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής για το περιστατικό και πώς αντέδρασε στην παρατήρηση του εισαγγελέα ότι "ένας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα"

Αλώβητος έφυγε τελικά από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Ηλ. Κασιδιάρης, για το περιβόητο χαστούκι στη βουλευτή ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο μετέτρεψε την πράξη από επικίνδυνη σωματική βλάβη, που κατηγορείτο σε απλή, και έπαυσε την ποινική δίωξη, αφού όπως είχε υποστηρίξει και ο εισαγγελέα νωρίτερα, για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.

Στο άκουσμα της απόφασης, ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταχειροκροτήθηκε από οπαδούς του, που βρίσκονταν στο ακροατήριο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον Ηλία Κασιδιάρη του είπε πως η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη. "Έπρεπε να ζητήσετε μια συγνώμη" του είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε "Το δικαστήριο δεν δικάζει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αλλά με τα πραγματικά περιστατικά. Το αδίκημα που διαπράξατε ήταν απλή σωματική βλάβη και παύει η δίωξη σε βάρος σας".

Σε δηλώσεις της η Λιάνα Κανέλλη, είπε ότι "η λέξη αθώος δεν ακούστηκε μέσα στο Δικαστήριο" συμπληρώνοντας πως "ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ποιοι είναι οι στόχοι της Χρυσής Αυγής.

Το οπτικοακουστιικό υλικό δεν ήταν αρκετό για τον εισαγγελικό λειτουργό του Μονομελούς Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ο οποίος είχε εισηγηθεί την αθώωση του Ηλ. Κασιδιάρη για τα χτυπήματα που έφερε στη Λιάνα Κανέλλη, κατά τη διάρκεια πρωτινής εκπομπής.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο την απαλλαγή του κατηγορούμενου για επικίνδυνη σωματική βλάβη, Ηλ. Κασιδιάρη, για νομικούς λόγους. Κατά το σκεπτικό του, θα μπορούσε να κριθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη, αλλά χρειάζονταν έγκληση εντός τριμήνου.

Κατά τα άλλα είπε ότι ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του. "Ενας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα", είπε ο εισαγγελέας. Τον τελευταίο λόγο έχει το δικαστήριο.

Η απολογία Κασιδιάρη

Μια "άσχημη στιγμή" χαρακτήρισε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλ. Κασιδιάρης, τα χτυπήματα που έφερε στη βουλευτή ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτική εκπομπής, επιρρίπτοντας όμως ευθύνες και στο ...θύμα.

Μπορεί να προσπάθησε να "μαζέψει" τις πράξεις του με τα λόγια του, αφού υπήρχε και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, όμως ο κατηγορούμενος ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου επέμεινε: "για να κριθώ πρέπει προηγουμένως να δείτε ποιά ήταν η κίνηση που με έφερε σε αυτό το σημείο", ενώ δήλωσε ότι θα ζητούσε συγγνώμη, μόνο αν δεχόταν κι αυτός...

Ο Ηλ. Κασιδιάρης, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, υποστήριξε κατά την απολογία του: "Ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του να χτυπάει μια γυναίκα. Είχα μια άσχημη στιγμη. Και δυστυχως εμφανίζομαι ως άνδρας, που χτυπάει γυναίκες... Πολλές φορές σκέφτηκα οτι έπρεπε να είχα φύγει από τη εκπομπη".

Αναφορικά με το ποτήρι νερό που πέταξε στην Ρένα Δούρου ισχυρίστηκε πως είχε μια "ακραία αντίδραση" και συνέχισε για την κατακριτέα συμπεριφορά του: "Πήγα να βγάλω το μικρόφωνο και να φύγω. Εκείνη τη στιγμη δέχθηκα το χτύπημα με κάποια έντυπα. Δεν υπήρξαν γροθιές. Ηταν μονο ενα χαστούκι στο μάγουλο και δυο στον αέρα. Ηταν μια λανθασμένη ενέργεια".

Εισαγγελεας: τι κάνατε μετα το περιστατικό;

Κατηγορούμενος: Έφυγα. Ουτε χτύπησα κανέναν, ούτε τίποτα.

Εισαγγελεας: Προσπαθήσατε να έρθετε σε επαφή με την κ. Κανέλη;

Κατηγορούμενος: Όχι βρήκα τοίχο απέναντι μου.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν ζητήσατε μια συγγνώμη;

Κατηγορούμενος: Θα ζητούσα, αν δεχόμουν μια συγγνώμη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένταση στη δίκη για το χαστούκι Κασιδιάρη: Τι απάντησε η Κανέλλη όταν την αποκάλεσαν 'πρώιμη κομμουνίστρια'

Παπαδάκης στη δίκη για το 'χαστούκι': Ο Κασιδιάρης ζητούσε τηλεφωνικά ενισχύσεις από τον αρχηγό

SHARE:

24Media Network