‘Καθαρά’ και τα όπλα που βρέθηκαν στην γιάφκα του Μαραθώνα

‘Καθαρά’ και τα όπλα που βρέθηκαν στην γιάφκα του Μαραθώνα
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε πολυκατοικία στο κέντρο του Βόλου, για την σύλληψη του συνεργού του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργου Πετρακάκου την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Το κρησφύγετο του Μαραθώνα, λειτουργούσε φαίνεται ως «καβάτζα» από τα μέλη της οργάνωσης, αφού τα επτά αυτοκίνητα και οι δύο μοτοσικλέτες που βρέθηκαν εκεί ήταν όλα κλεμμένα

Από τη βαλλιστική εξέταση, που διενεργήθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι ο βαρύτατος οπλισμός που βρέθηκε αποθηκευμένος μέσα σε σακιά στο σπίτι-αποθήκη του Μαραθώνα, το οποίο είχε νοικιάσει ο αυτόχειρας Σπύρος Δραβίλας, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρησφύγετο αυτό λειτουργούσε ως «καβάτζα» από τα μέλη της  οργάνωσης. «Καβάτζα» αποκαλούν οι κακοποιοί τα σημεία που κρύβουν και αποθηκεύουν τα κλοπιμαία τους συνήθως και σε αυτό το σπίτι βρέθηκαν εξωτερικά πολλά αυτοκίνητα, τα οποία ήταν όλα κλεμμένα. Ειδικά οι κλοπές οχημάτων ήταν κάτι στο οποίο ειδικά ο Γιώργος Πετρακάκος θεωρείτο ο …«μετρ» του είδους. Άλλωστε είχε βρεθεί και αποτύπωμά του στην Πόρσε που είχε κλαπεί το 2006 από την Λ. Βουλιαγμένης και την χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του στον Βόλο ο Δραβίλας…

Μέχρι στιγμής λοιπόν στον Μαραθώνα, έχουν βρεθεί ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, μάρκας VOLKSWAGEN , μοντέλο TIGUAN , χρώματος λευκό, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής Αττικής στις 29 Ιουνίου 2014, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, μάρκας SMART , μοντέλο FORTWO CABRIO , χρώματος ασημί, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας στις 19 Οκτωβρίου 2014, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, μάρκας MINI , μοντέλο COOPER , χρώματος μαύρο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς στις 19 Ιουνίου 2014.

Επίσης βρέθηκαν, έναν  Ι.Χ. αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA , μοντέλο AURIS , χρώματος γκρι, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισίας στις 08 Μαρτίου 2014, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA , μοντέλο YARIS , χρώματος λευκό, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Πεντέλης την 1η Δεκεβρίου 2014, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, μάρκας JEEP , μοντέλο CHEROKEE , χρώματος μαύρο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Χαριλάου Θεσσαλονίκης στις 17 Οκτωβρίου 2007, ένα Ι.Χ. φορτηγάκι, μάρκας MITSUBISHI , χρώματος γκρι, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης στις 3 Δεκεμβρίου 2013 και δύο μοτοσικλέτες.

Συγκεκριμένα, μία μοτοσικλέτα μάρκας SUZUKI , μοντέλο GSX R 1000, χρώματος μπλε, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου στις 26 Φεβρουαρίου 2014 και μία μοτοσικλέτα μάρκας DUCATTI, χρώματος κόκκινη, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος 26 Ιανουαρίου 2015.

Εντός του σπιτιού και μέσα σε σακιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, δύο εκτοξευτήρες ρουκετών, ένα υποπολυβόλο MP-5, όπως αυτά που χρησιποιεί η Αστυνομία,  μία χειροβομβίδα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο εμπορίου.

Από τη βαλλιστική εξέταση, που διενεργήθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι τα παραπάνω όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται τόσο στον χώρο όσο και γενικότερα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα είχαν κλαπεί μόλις πέρυσι και από τον οπλισμό προκύπτει το συμπέρασμα, ότι τουλάχιστον από τα μέχρι στιγμής ευρήματα, η οργάνωση είχε στην διαθεσή της πέρα από εξαιρετικά μεγάλη δύναμη πυρός και τρεις συνολικά αντιαρματικούς εκτοξευτήρες τύπου RPG (μαζί με αυτόν που βρέθηκε θαμμένος στον Μώλο).

Αυτό καθιστά την την οργάνωση εξαιρετικά επικίνδυνη και οπλισμένη σαν «αστακό», ενώ εύλογα εξάγεται το συμπέρασμα πως ενδεχομένως να προετοίμαζαν όχι το …«έδαφος» για να ασχοληθεί με βιολογικές καλλιέργειες ο Πετρακάκος, αλλά ενδεχομένως νέες ένοπλες ληστείες και νέα τρομοκρατικά χτυπήματα τύπου Λ. Συγγρού και Νέας Δημοκρατίας…

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα κρυσφήγετα του Πετρακάκου και των συνεργών του ενώ η προσπάθεια των Αρχών επικεντρώνεται μοιραία στο να μπορέσει να συνδέσει άμεση την δράση τους με τον Επαναστατικό Αγώνα και την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Μέσω της σχετικής ανακοίνωσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., υπενθυμίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα