Κέρκυρα: Εκτέλεση με θύματα δύο στελέχη της Μαφίας του Μαυροβουνίου

Κέρκυρα: Εκτέλεση με θύματα δύο στελέχη της Μαφίας του Μαυροβουνίου
Περιπολικό στην Κέρκυρα (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Συνειρμούς με το αντίστοιχο περιστατικό της Βάρης έχει προκαλέσει στις Αρχές το περιστατικό της μαφιόζικης εκτέλεσης στην Κέρκυρα. Μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Interpol και την Europol για να ριχθεί άπλετο φως στην διπλή και μαφιόζικου τύπου εκτέλεση που σημειώθηκε χθες, Πέμπτη (23/07), στο προαύλιο νοικιασμένης βίλας στην Νότια Κέρκυρα, με στόχους δύο γνωστούς στις διεθνείς διωκτικές Αρχές κακοποιούς που με πλαστά στοιχεία σλοβενικών Αρχών, παραθέριζαν στην περιοχή ως δήθεν τουρίστες.

Στο σημείο έχει ήδη μεταβεί και κλιμάκιο έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για να διερευνήσει τυχόν συσχετισμούς με το μακελειό της Βάρης τον περασμένο Ιανουάριο, όπου τότε είχαν κυριολεκτικά εκτελεστεί μπροστά στα μάτια των γυναικών και των παιδιών τους και δεκάδων αθώων θαμώνων στην ταβέρνα «Βοσκοπούλα», δύο βαρόνοι ναρκωτικών της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

Τα δύο θύματα, σε εκείνο το περιστατικό, Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς, ήταν μέλη μίας από τις δύο πιο σκληρές μαφιόζικες οργανώσεις στην Σερβία και το Μαυροβούνιο, και συγκεκριμένα οι φατρίες «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», όπου φαίνεται να υπάρχει ένας πολυετής πόλεμος ανάμεσά τους με δεκάδες θύματα και κυριαρχούν στα Βαλκάνια. Οι στόχοι στην Βάρη ήταν μέλη της πρώτης οργάνωσης.

Η εν ψυχρώ εκτέλεσή τους το απόγευμα της 19ης Ιανουαρίου 2020, έγινε όταν τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στην ταβέρνα και κατευθύνθηκαν στο τραπέζι που βρίσκονταν οι δύο άντρες με τις γυναίκες και τα παιδιά τους και έτρωγαν, συνολικά 7 άτομα. Οι τέσσερις εκτελεστές έβγαλαν όπλα και εκτέλεσαν πυροβολώντας στα κεφάλια τους δύο άντρες ενώ τραυμάτισαν και την γυναίκα ενός εκ των θυμάτων, πυροβολώντας την στα πόδια. Ακολούθησαν σκηνές πανικού στην ταβέρνα.

Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως η συνέχεια αυτής της βεντέτας ανάμεσα στις δύο μαφιόζικες οργανώσεις μεταφέρθηκε και στο νησί της Κέρκυρας, όπου χθες περίπου στις 7 το απόγευμα, μία γυναίκα εντόπισε μέσα σταθμευμένο αυτοκίνητο στο προαύλιο βίλας, στη θέση Κανούλι, στην περιοχή Χαλικούνα της Κέρκυρας, δύο άντρες νεκρούς και κυριολεκτικά «γαζωμένους» από όπλα και σε κατάσταση σοκ κάλεσε την Αστυνομία. Σύντομα ο χώρος αποκλείστηκε και μετέβηκε κλιμάκιο της τοπικής Ασφάλειας και των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τα θύματα που είχαν νοικιάσει την βίλα από τις 18 Ιουλίου και την είχαν «κλείσει» για δύο μήνες, κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Σλοβενίας. Οι πρώτες απαντήσεις που δόθηκαν από τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στην βάση δεδομένων της Interpol, έδειξαν πως στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν 46χρονο και έναν 43χρονο, Σέρβος ο ένας και Μαυροβούνιος ο άλλος, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις διεθνείς διωκτικές Αρχές. Τα επίσημα έγγραφα με το ποινικό τους παρελθόν, όπως και την επίσημη ταυτοποίησή τους τα αναμένουν οι Αρχές για να βγάλουν περισσότερα συμπεράσματα.

Τα θύματα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπολογίζεται πως εκτελέστηκαν περίπου στις 3 το μεσημέρι χθες, παρότι εντοπίστηκαν νεκροί 4 ώρες μετά με εντελώς τυχαίο τρόπο. Η περιοχή είναι γεμάτη βίλες, εξοχικά και έχει σε κοντινή απόσταση έχει παραλία, οπότε εικάζεται ότι οι δράστες ενδεχομένως χρησιμοποίησαν σιγαστήρες γι’ αυτό και δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί, παρότι οι δύο άντρες δέχτηκαν περίπου 30 σφαίρες και οι δύο από 9αρια όπλα.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Κέρκυρας σε συνεργασία και το με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται σε εξέλιξη και σίγουρα ένα από τα σενάρια που θα εξετάσουν οι Αρχές είναι τον πιθανό συσχετισμό με το μακελειό της Βάρης και την συνέχιση του αιματηρού πολέμου μεταξύ των μαφιόζικων οργανώσεων Σερβίας και Μαυροβουνίου «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα