Κλοπή στο Ψυχικό: Πιθανό οι δράστες να είχαν νοικιάσει θυρίδες στην τράπεζα

Κλοπή στο Ψυχικό: Πιθανό οι δράστες να είχαν νοικιάσει θυρίδες στην τράπεζα
Κλοπή μυστήριο από τράπεζα στο ψυχικό Shutterstock

Η λεία από την κλοπή σε τράπεζα στο Ψυχικό, υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Πότε εικάζεται ότι χτύπησαν οι δράστες και προς τα πού κατευθύνονται οι έρευνες.

Την ανάπτυξη σεναρίων εργασίας έχουν αναπτύξει οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής για να μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις μέσω της έρευνας τους για την κινηματογραφική κλοπή σε τέσσερις θυρίδες εύπορων συζύγων επιχειρηματιών σε υποκατάστημα τράπεζας του Ψυχικού.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στο υποκατάστημα βρέθηκε κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας για να διενεργήσει αυτοψία στον χώρο των θυρίδων.

Από την γνώση που ήδη έχουν οι αστυνομικοί από τους πελάτες της τράπεζας, δεν θεωρούν ότι θα συναντήσουν εκπλήξεις και ότι θα παραμείνουν τα ερωτήματα για τις τέσσερις θυρίδες που ήδη γνωρίζουν από τα θύματα ότι λείπουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, που συνολικά υπερβαίνουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν βγάλει «φτερά».

Αυτό που χρονικά τουλάχιστον έχουν ως δεδομένο, είναι ότι η πρώτη καταγγέλλουσα, τελευταία φορά που βρήκε άθικτη την θυρίδα της ήταν στις αρχές Αυγούστου, μέχρι τις 13 Νοεμβρίου που επισκέφτηκε ξανά την τράπεζα και ανακάλυψε την απώλεια των περιουσιακών της στοιχείων. Οι άλλες τρεις κυρίες είχαν πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να επισκεφτούν τις θυρίδες και ανακάλυψαν την απώλεια πρόσφατα και αφού κλήθηκαν από τις Αρχές να τσεκάρουν τις θυρίδες τους μετά την πρώτη καταγγελία.

Κατόπιν αυτών, θεωρητικά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον για την πρώτη θυρίδα που έγινε η κλοπή είναι κάποια ή κάποιες στιγμές εντός του τελευταίου 4μήνου, ενδεχομένως στα τέλη του καλοκαιριού και πάλι όμως είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί σε αυτή την χρονική στιγμή αν συνέβη μία φορά ή σταδιακά όπως σε παρόμοιες περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Ακριβώς επειδή είναι πολύ αμυδρά τα ίχνη τυχόν παραβίασης, γι αυτό και γίνεται εξειδικευμένη εργαστηριακή ανάλυση τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκε εργαλείο ή κλειδί.

Ένα από τα σενάρια εργασίας που ακολουθούν οι αστυνομικοί είναι η πιθανότητα ο δράστης ή οι δράστες να είχαν μισθώσει θυρίδα στην τράπεζα ώστε να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στον χώρο και να είχαν στήσει δίκτυο παρακολούθησης των θυμάτων που είχαν στοχοποιήσει την περιουσία τους, ώστε να έχουν εικόνα για τις κινήσεις τους. Αυτό είναι ένα σενάριο που θα φανεί στην πορεία αν έχει βάση από την παρουσία όλων των πελατών καθώς φαίνεται ότι δεν έχουν δηλώσει παρόντες ακόμα όλοι και βεβαίως από την αντιστοιχία με το σχετικό ημερολόγιο επισκέψεων των πελατών των θυρίδων της τράπεζας.

Στον κύκλο των υπόπτων παραμένουν οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων του υποκαταστήματός που είτε έφυγαν πρόσφατα από την τράπεζα είτε εργάζονται ακόμη μέχρι να διαπιστώσουν οι Αρχές ότι αυτή η κινηματογραφική κλοπή έγινε με βοήθεια εκ των έσω ή όχι.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι ο χώρος αυτός είναι απομονωμένος σε σχέση με τους υπόλοιπους χώρους της τράπεζας, δεν καλύπτεται από κλειστό κύκλωμα και όλο αυτό λειτούργησε υπέρ εκείνου ή εκείνων που έστησαν και εκτέλεσαν με ακρίβεια την κινηματογραφική αυτή κλοπή, σε συνδυασμό πάντα με το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει περάσει από την τέλεσή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα