Κολωνάκι: Έκρηξη βόμβας στον Άγιο Διονύσιο – Δεν υπήρξε προειδοποίηση

Κολωνάκι: Έκρηξη βόμβας στον Άγιο Διονύσιο – Δεν υπήρξε προειδοποίηση
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά ένας αστυνομικός και ο νεοκώρος Eurokinissi

Για "ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα" έκανε λόγο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, κάτι που σημαίνει ότι "μάλλον ήθελαν και νεκρούς".

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας λόγω έκρηξης στο Κολωνάκι. Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι το γεγονός ότι για την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Για «ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα» έκανε λόγο ο Σπύρος Κρικέτος, εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάτι που σημαίνει ότι «αυτό δείχνει ότι μάλλον ήθελαν και νεκρούς».

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στα σκαλιά του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου. Τον εντόπισε ο νεωκόρος του Ιερού Ναού, ο οποίος και κάλεσε την Αστυνομία. Με το που έφτασε το πρώτο περιπολικό στο σημείο και ο ένας από τους δύο αστυνομικούς πλησίασε να το δει, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη στα χέρια του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί αρκετά σοβαρά ο ίδιος στα χέρια, το πρόσωπο και λιγότερο στον θώρακα καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η πρώτη εικόνα που έχουν οι γιατροί είναι πως η ζωή του δεν κινδυνεύει και τα τραύματά του είναι κυρίως εγκαύματα και η μεγαλύτερη προσοχή των γιατρών έχει δοθεί στα τραύματα που έχει στο πρόσωπο μη τυχόν έχουν επηρεαστεί τα μάτια του.

Εντελώς προληπτικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ο νεωκόρος, ο οποίος υπέστη κάποιες αμυχές από την έκρηξη. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών εξήλθε του νοσοκομείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα