Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Έκρηξη στο Κολωνάκι – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Έκρηξη στο Κολωνάκι – Τραυματίστηκε αστυνομικός
Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι. Eurokinissi

Έκρηξη σημειώθηκε 10 λεπτά μετά τις 7 το πρωί επί της οδού Σκουφά από βόμβα που τοποθετήθηκε στα σκαλιά του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Τι δήλωσαν ο ιερωμένος της εκκλησίας και αυτόπτες μάρτυρες.

Τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και τον πολύ ελαφρύτερο ενός πολίτη είχε σαν αποτέλεσμα έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε 10 λεπτά μετά τις 7 το πρωί, έξω επί της οδού Σκουφά 34 στο Κολωνάκι. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στα σκαλιά του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου.

Αρχικά, το κουτί στο οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα το εντόπισε ο νεωκόρος του Ιερού Ναού, τοποθετημένο στα σκαλιά της εκκλησίας και κάλεσε την Αστυνομία. Μάλιστα, ο ίδιος είδε στο κουτί πως υπήρχαν καλώδια, μπαταρία και δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και κατάλαβε αμέσως πως το κουτί περιείχε μηχανισμό και έτσι αποφάσισε να το μετακινήσει προς το πλάι του Ιερού Ναού.

Με το που έφτασε το πρώτο περιπολικό στο σημείο και ο ένας από τους δύο αστυνομικούς πλησίασε να το δει, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί αρκετά σοβαρά ο ίδιος στα χέρια, το πρόσωπο και λιγότερο στον θώρακα καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η πρώτη εικόνα που έχουν οι γιατροί είναι πως η ζωή του δεν κινδυνεύει και τα τραύματά του είναι κυρίως εγκαύματα και η μεγαλύτερη προσοχή των γιατρών έχει δοθεί στα τραύματα που έχει στο πρόσωπο μη τυχόν έχουν επηρεαστεί τα μάτια του.

Εντελώς προληπτικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ο νεωκόρος, ο οποίος υπέστη κάποιες αμυχές από την έκρηξη. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών εξήλθε του νοσοκομείου.

Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι το γεγονός ότι για την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Για «ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα» έκανε λόγο ο Σπύρος Κρικέτος, εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάτι που σημαίνει ότι «αυτό δείχνει ότι μάλλον ήθελαν και νεκρούς».

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά ένας αστυνομικός και ο νεοκώρος Eurokinissi

Οι μαρτυρίες

Οι δηλώσεις του Ιερωμένου της εκκλησίας του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι για την έκρηξη στο ναό του:

Ο Νίκος Ζάπας, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή «Πρωινό Τανγκό» με τη Στέλλα Γκαντώνα για τα όσα διαδραματίστηκαν: «Στις 7 παρά δέκα έβγαλα έξω το σκυλί μου, όπως κάνω κάθε μέρα. Πήγα στο Φίλιον για να πάρω έναν καφέ. Την ώρα που ήμουν στο καφέ εξερράγη η βόμβα. Ήμασταν σε απόσταση 10 μέτρων. Το μαγαζί έχει πάντα 5 με 7 το πρωί πελάτες αλλά το καλό ήταν ότι δεν υπήρχε κόσμος στο δρόμο. Κατά τη γνώμη μου η βόμβα δεν είχε σκοπό να κάνει ζημιά αλλά ήταν προειδοποιητική».

Δείτε τι είπε ένας δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας της έκρηξης:

Αποκλεισμένη από την αστυνομία η Σκουφά Eurokinissi

Αποκλεισμένοι δρόμοι στο Κολωνάκι Eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα