Κύκλωμα διακινούσε μετανάστες - Εμπλέκονται και υπάλληλοι αεροπορικών εταιρειών

Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην πλαστογραφία εγγράφων και την περαιτέρω προώθηση αλλοδαπών-Για την υπόθεση συνελήφθησαν 7 άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δυο

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στο πεδίο της πλαστογραφίας εγγράφων και της περαιτέρω προώθησης αλλοδαπών από τη χώρα μας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 7 άτομα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Πρόκειται για δυο Σύρους, δυο Πολωνούς και τρεις Έλληνες υπαλλήλους αεροπορικών εταιρειών, ενώ αναζητούνται άλλα δυο άτομα.

ADVERTISING

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίας, αντίστασης, παράβασης του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, προέκυψε ότι δραστηριοποιούνταν το τελευταίο 8μηνο, με τον Σύρο ηγετικό μέλος της οργάνωσης, να μεριμνά για την κατάρτιση των πλαστών – παραποιημένων έγγραφα και να συντονίζει τις ενέργειες των υπόλοιπων μελών για την επίτευξη των σκοπών της οργάνωσης.

Σημαντικό ρόλο είχε μία Πολωνή, η οποία υπό τις οδηγίες του «αρχηγού» αναλάμβανε την περαιτέρω αναχώρηση των αλλοδαπών, σε συνεργασία με τους τρεις συλληφθέντες υπάλληλους εταιριών στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Για κάθε άτομο λάμβαναν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ ενώ για την αποφυγή του εντοπισμού τους από τις διωκτικές Αρχές λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικά ονόματα και κάρτες ενεργοποιημένες σε άλλα στοιχεία αλλοδαπών, «ghost cards».

Την έρευνα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. γιατί η αρχική πληροφορία που είχε περιέλθει στην υπηρεσία, έκανε λόγο για τυχόν εμπλοκή δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο από την πορεία των ερευνών οι Αρχές κατέληξαν στα άτομα που συνελήφθησαν.

Κατά τις έρευνες σε οικίες, οχήματα και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά πόσα, μικροποσότητα ναρκωτικών και αντικείμενα που σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
SHARE:

24Media Network